L. Simon László Balog Zoltánnak üzent: „Morálisan az a jó megoldás, hogy követi a köztársasági elnöknek a példáját, és ő maga is lemond”

2024. feb 15. 10:38
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
L. Simon László elmondta a véleményét/Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

L. Simon László is elmondta a véleményét az egyre nagyobb port kavaró pedofilügyről / Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

L. Simon László szerint morálisan az a jó megoldás, ha követi a köztársasági elnök példáját Balog Zoltán.

A Magyar Nemzeti Múzeum elbocsátott igazgatója úgy gondolja, hogy csak Balog Zoltánon múlt az, hogy püspök maradt. A Hír TV Vezércikk című műsorában Gajdics Ottó tette fel a kérdést a jelenlévőknek, hogy mit szólnak ahhoz, hogy a református egyház döntéshozó grémiuma nem engedte lemondani Balog Zoltánt.

Balog Zoltán elismerte, hogy hibázott, de marad a református egyház élén – Itt a nyilatkozata

Balog Zoltán elismerte, hogy hibázott, de marad a református egyház élén – Itt a nyilatkozata

Ez nem egy döntéshozó grémium, majd a zsinat lesz az. Itt gyakorlatilag egyetlenegy emberen múlott, hogy püspök marad, vagy nem: magán Balog Zoltánon. Az, hogy ő fölajánlja a lemondását egy olyan testületnek, amely ténylegesen nem rendelkezik döntési jogkörrel, az egy számomra nehezen értelmezhető kérdés – reagált L. Simon László, amit a hvg.hu szúrt ki.

Hozzátette, hogy szerinte tisztázni kell, hogy Balognak van-e felelőssége a kegyelmi ügyben. Kiemelte, hogy látszólag a püspök elismerte a felelősségét, hiszen azt mondta, hogy hibázott.

Nem egészen értem, hogy miben hibázott, de ha jól értelmezem, akkor alapvetően azt tartotta hibájának, hogy a kegyelmi ügyben egyetértett a kegyelmet kezdeményező személlyel, személyekkel

– tette hozzá.

L. Simon László szerint mivel K. Endre ügyében a jogerős ítéletet követően sem került nyilvánosságra olyan bizonyíték, amely az ártatlanságát bizonyítja, így az, hogy kegyelmet kapjon, nem volt indokolt. Szerinte Novák Katalin felelős döntést hozott, majd elmondta, hogy véleménye szerint Balognak is így kellene tennie.

Szerintem egy ilyen helyzetben morálisan az a jó megoldás, hogy követi a köztársasági elnöknek a példáját, és ő maga is lemond.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Balog Zoltán

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Balog Zoltán L. Simon László

Játssz és nyerj!