szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magát tartja az első fecskének, Magyart a másodiknak, de nem tartja kizártnak, hogy hamarosan lesz harmadik, negyedik és ötödik fecske is.

Novák Katalin kegyelmi botránya
Még a kormánypártok soraiban is komoly felzúdulást keltett, hogy Novák Katalin köztársasági elnök megkegyelmezett a bicskei gyermekotthonban történt pedofil ügy egyik érintettjének, K. Endrének. A botrányba Novák Katalin, valamint Varga Judit igazságügyi miniszter is belebukott. Az ügy legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követhetik.
Friss cikkek a témában

„95 százalékban Magyar Péter mellett állok” – mondta a Telexnek Pesty László ősfideszes dokumentumfilmes, a gerilla.hu alapítója arról, hogy Varga Judit volt férje NER-káderként szállt bele többek között Rogán Antalba és Tiborcz Istvánba. Pesty a megmaradt 5 százalékban sem Magyar ellen van, „csak lehet, 5 centivel többet kockáztatott, mint én”.

Más a státuszunk, ki kell mondani. Én régi bölény vagyok, 36 éve tolom a biciklit, filmesként, online szakértőként, kampányszakértőként, freelancerként. Némelyek meg tudnának fojtani egy kanál vízben, de olyan múltam van a pártban, és annyit tettem, hogy egyszerűen bizarr lenne hozzám nyúlni

– fogalmazott, megjegyezve, hogy félti kicsit Magyart, ugyanis ő nagyon aktívan tagja volt a mechanizmusnak. „A Cosa Nostrában és a 'Ndranghetában pedig ott van az omertà, a hallgatás törvénye, annak a megszegését nem szeretik, és többnyire csúnyán honorálják. Ez súlyosabb következményeket vonhat maga után” – tette hozzá. A másik különbség, ami Pesty szerint közte és Magyar között van, az a mögötte álló stáb, amiért „elég kockázatos baszogatni” őt.

Pesty fontosnak tartja, hogy kiálljon Magyar mellett, ugyanis meglátása szerint a Fideszért és a megtisztításért teszi, amit tesz. Beszélt arról is a lapnak, hogy ebben ő volt az első fecske, és Magyar személyében „szerencsére, pár hónapra rá itt a második fecske, kettő fecske pedig még jobban tud nyarat csinálni”. Azt sem zárja ki, hogy hamarosan kidugja a fejét az avarból egy harmadik, negyedik, vagy akár egy ötödik fecske is.

Pesty László: Kaptam üzeneteket egészen magasról is, azt mondták, Laci, csináld, mi nem merjük, nem tehetjük

Filmet készített volna, de Rákay Philipre utalva azt mondja, hogy "valaki tavaly kipakolta a kasszát, és nem maradt pénz, hogy más filmeket csináljon", cégei is voltak már jobb állapotban, ám azt állítja, nem a sértettség vezérli, amikor nekimegy a "Lölő-jelenségnek".