Így eddz a vízben, hogy eltűnjön a hasi zsír - Nem csak az úszás lehet jó kardió a medencében

Nyáron összekötheted a sportot a hűsöléssel. Használd ki!

Edzés vízben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az úszás rendkívül szórakoztató és nem utolsósorban egészséges tevékenység, amit kortól függetlenül mindenki élvezhet. Fogyókúra mellé is tökéletes választás, hiszen sokoldalú testmozgás.

A különböző úszóedzéseket erőnléttől függetlenül szinte bárki elsajátíthatja, és az eredmény viszonylag hamar látható lesz. Most mutatunk pár könnyen elvégezhető mozdulatot, ami felpörgeti a diétádat, és leolvasztja a hasi zsírt.

Miért jó a vízben edzés?

A súlyzós edzésekkel ellentétben ezek a mozgásformák az egész testet megmozgatják. Több izomcsoport egyidejű megdolgoztatása pedig intenzívebb energiafelhasználást eredményez. Az úszást és egyéb vízi sportokat általában más kardió edzésekhez (gyaloglás, futás stb.) hasonlítják.

GettyImages-1407932503
Fotó: Oleg Breslavtsev / Getty Images Hungary

Azt azonban sokan elfelejtik, hogy a vízben folyamatosan dolgoznod kell ahhoz, hogy előrehaladj. Az aerob gyakorlatok és az ellenállásos edzés kombinálása pedig az egyik legjobb recept a fogyáshoz. 

Így szabadulj meg a hasi zsírtól

A hasi zsír eltüntetése kiemelten fontos, ugyanis az ott felgyülemlett felesleg körbeöleli a szerveket, és így növelheti a krónikus betegségek kockázatát. Az úszás és a vízben végzett gyakorlatok legalább annyira hatásosak lesznek, mint a könnyű kocogás vagy a gyors séta. Egy 2010-ben közzétett, gyaloglást és úszást összehasonlító tanulmány szerint utóbbi hatékonyabban csökkentette a testsúlyt, javította a testzsíreloszlást és inzulinszintet. Azoknak a nőknek, akik testmozgás gyanánt úsztak, a derék- és csípőkörfogatuk is csökkent.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

30 perces úszóedzés már elég ahhoz, hogy csökkentsd a hasi zsírpárnákat. A következő mozdulatok hatékonyan gyilkolják az úszógumit.

  • Vízi kocogás: a medence sekélyebb oldalán egy percig kocogj egy helyben, majd ezt ismételd meg ötször.
  • Aqua kickboxing: ez egy teljes testre kiterjedő kardió edzés, amitől pillanatok alatt kifáradsz majd. Boxolj a karjaiddal bátran a víz alatt! 
  • Vízben guggolás: végezd a saját testsúlyoddal vagy súlyzóval, kettlebellel.
  • Terpesz-zár ugrálás: ennél a gyakorlatnál menj minél mélyebbre a vízbe, egészen nyakig, annál fárasztóbb és hatásosabb lesz.

Ha mégis az úszás mellett maradnál, ezek a mozdulatsorok maximalizálhatják a teljesítményedet és az elégetett kalóriákat.

  • Versenyezz: a szokásos lassú tempó helyett tűzz ki célokat magad elé, és vetélkedj saját magaddal.
  • Csináld intervallumedzés-szerűen, így sokkal nagyobb terhelésű edzés lesz. Ússz, amilyen gyorsan csak tudsz, körülbelül egy percig, majd pihenj 20 másodpercig.
GettyImages-479223363
Fotó: kali9 / Getty Images Hungary

Így lesz látható az eredmény

Az úszóedzések egyszerűnek és könnyűnek tűnhetnek, pedig nem azok. Ha a következő két egyszerű tanácsot megfogadod, garantált lesz a siker.

  • Találd meg a tempód: ez a legfontosabb része minden sikeres edzésprogramnak. Ellenkező esetben meg is sérülhetsz, ami a vízben életveszélyes is lehet.
  • Ne add fel: kezdetben gyorsan látsz majd eredményeket, mivel kalóriadeficit lép fel. A szervezeted bizonyos időn belül hozzászokik majd, és a súlyod stagnálni fog. Ilyenkor kell arra ösztönöznöd magad, hogy átlépd a határaidat, és új kihívásokat állíts magad elé.

Erősíti a szív- és érrendszert, tónusos izmokat varázsol: az egész testet megdolgozza az úszás

Az úszás csodásan hat a szervezetre, nyáron érdemes kihasználni az előnyeit.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük