Fontos határidő jár le holnap! Rengeteg magyart érint

Február 15-én jár le a határidő.

Felsőoktatás jelentkezés
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Fontos határidő közeleg, már csak egy napig, február 15-én éjfélig van lehetőség arra, hogy a felsőoktatásban tanulni vágyók leadják elektronikus jelentkezésüket a felvi.hu honlapon keresztül - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szerdán az MTI-vel.

Felsőoktatási jelentkezés

A minisztérium tájékoztatása szerint idén a fiatalokat már megújult felsőoktatási rendszer várja.

Emlékeztettek: az idei évben a felvételi 500 pontjából 100-ról már az intézmények döntenek, és az ötödik érettségi és tanulmányi tárgyat is az egyetemek választhatják meg.

GettyImages-871711414 (1)
Fotó: Tom Werner / Getty Images Hungary

A közleményben felhívták a figyelmet arra: a jelentkezőknek érdemes megfontolniuk, hogy az érettségi vizsgánál emelt vagy középszintet választanak, mivel az emelt szintű érettségi minden százaléka egy pontot, míg a középszintű érettségi egy százaléka kétharmad pontot ér.

Ha sikerült bekerülnöd az áhított felsőoktatási intézménybe, és albérletet keresnél, érdemes elolvasnod az ezzel kapcsolatos írásunkat ide kattintva.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Azonnal töröld le ezt az alkalmazást a telefonodról! Hatalmas károkat okozhat

Rengeteg telefonon ott lehet az applikáció.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük