18+

Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Másfél milliárdos ingatlancsalás gyanúja miatt csaptak le egy 21 fős bűnbandára: egy nő holtteste került elő a kútból – videó

2024. feb 12. 16:11
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
A 69 éves nő holttestét egy Cegléd közeli tanya kútjába rejtették /fotó: police.hu

A 69 éves nő holttestét egy Cegléd közeli tanya kútjába rejtették / Fotó: police.hu

Emberöléssel és ingatlancsalással vádolnak egy 21 gyanúsítottból álló elkövetői csoportot. Az egyik közreműködőt bűntársai meggyilkolták, ezen kívül másfél milliárd forint értékben követtek el a csoport tagjai ingatlancsalást.

Az egyik sértett érdekében eljáró ügyvéd kezdeményezett nyomozást a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztályán még 2022 tavaszán csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt.

(A legfrissebb hírek itt)

A nyomozás két éve tart a csoport tagjai ellen, akik hamis szerződésekkel szereztek meg 17 ingatlant, amelyeket időközben továbbértékesítettek. A gyanúsítottak hamis ajándékozási, illetve adásvételi szerződésekkel szerezték meg budapesti és Balaton-parti ingatlanok tulajdonjogát, melyek többsége végrehajtással terhelt, vagy a tulajdonosaik külföldön élnek, illetve elhaláloztak. A nyomozásból az is kiderült, hogy az ingatlanok, illetve a tulajdonosok adatait olyanoktól szerezték meg, akik ezeknek a nyilvántartására munkakörükből kifolyólag ráláttak – írja a police.hu.

A KR NNI a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján kezdett el nyomozni egy emberölési ügyben még tavaly szeptemberben. Később kiderült, hogy az áldozat a Veszprémben folyamatban levő, nagyszabású ingatlancsalás strómanja volt, ezért kellett meghalnia. Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály megbízott főosztályvezetőjének tájékoztatása szerint a csoportban elszámolási vita támadt, mivel az egyik gyanúsított, egy 69 éves nő kevesellte a neki járó pénzt. A 48 éves D. Szilvia és a 34 éves S. Zoltán egykori élettársak ezért megfojtották a nőt, majd egy Cegléd közeli tanya kútjába rejtették.

A rendőrök helyszínelnek / Fotó: police.hu

A rendőrök helyszínelnek / Fotó: police.hu

A 69 éves törteli asszony telefonját D. Szilvia még jó darabig magánál tartotta, és arról az asszony ismerőseinek üzeneteket küldött, ezzel azt a látszatot keltve, mintha még élne.

Mivel az áldozat nem tartott szoros kapcsolatot családjával és rokonaival, illetve egyedül élt, ezért nem észlelték eltűnését, bejelentést sem tettek róla a rendőrségen. Mindössze egyik szomszédjának tűnt fel jó néhány nap elteltével, hogy az asszony nincs a törteli tanyáján, és kutyái ott maradtak ellátatlanul. Az elkövetők által hátrahagyott információmorzsák alapján azonban mindenki azt gondolta, hogy egy időre külföldre utazott.

Az emberöléssel meggyanúsított férfi és nő tagadja a rájuk rótt bűncselekményt. A nyomozók tovább folytatják az eljárást az ügy teljes körű feltárása érdekében, és azt is vizsgálják, hogy kettejüknek voltak-e esetleg további bűntársai is.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

emberölés

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

emberölés gyilkosság ingatlan csalás Balaton Budapest