DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

„Tavaly még nem a Ferrari volt Hamilton gyerekkori álma”

Csípős megjegyzést tett riválisa átigazolása kapcsán Fernando Alonso – igaz, szerinte a hétszeres F1-es világbajnok lehet a hiányzó hozzávaló a Scuderiánál a vb-sikerhez.

A 2024-es esztendő eddigi legfontosabb Formula-1-es történése Lewis Hamilton ferraris átigazolása volt, így aligha meglepő, hogy az Aston Martin bemutatója kapcsán tartott sajtóbeszélgetésen Fernando Alonso sem kerülhette ki az erre irányuló kérdéseket. A spanyol elárulta: a bejelentés napján végig edzett, így csak késve értesült a fejleményekről.

f1-hamilton-alonso



„Talán meglepetés volt, nem fogok hazudni” – nyilatkozta a Formula.hu virtuális jelenlétében. „Nem is konkrétan a váltás miatt, hanem azért, mert kívülről nézve úgy tűnt, hogy nagyon kötődik a Mercedeshez és hűséges hozzájuk, úgyhogy kicsit váratlan volt. De nem tudom a mögötte álló okokat, nem ismerem a történetet, ez a kérdés inkább neki szól. Nem fordítottam túl nagy figyelmet erre. Valószínűleg a következő tél érdekesebb lesz, de mivel még egy teljes év van addig, nem sokat gondolkodtam ezen.”

Amikor arról kérdezték Alonsót, hogy milyen tanácsot adna Hamiltonnak, aki gyerekkori álmának nevezte a Scuderiát a közösségi médiában megosztott posztjában, a kétszeres F1-es világbajnok finoman odaszúrt riválisának: „Nem tudom. Tizenkét hónapja vagy két hónapja még nem ez volt a gyerekkori álma, gyanítom, mivel akkor még másféle álmokról beszélt…” – jegyezte meg a 42 éves pilóta

Alonso azért hozzátette: a Ferrarinál tavaly év végén már adott volt egy gyors autó, így talán pont Hamilton lesz az a hozzávaló, amelyre szüksége van a csapatnak a vb-sikerhez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: