DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Mercedes: Vettel vagy Alonso a jobb opció?

Két rutinos világbajnok, Sebastian Vettel és Fernando Alonso is szóba kerülhet a Mercedes F1-es csapatánál – ki miért lehet jobb választás?

Amikor kiderült, hogy Lewis Hamilton a Ferrarihoz szerződik, azonnal megindult a találgatás az utódlásról, és aligha meglepő módon igen gyorsan felmerült Sebastian Vettel neve, aki 2022 végén vonult vissza az F1-től, azaz Fernando Alonsóhoz hasonlóan két év távollétet követően térhetne vissza a királykategóriába.

És persze nemcsak a spanyol klasszis juthat eszünkbe erről a felvetésről, hanem még inkább az a Michael Schumacher, aki 2010-ben a Mercedes színeiben tért vissza a királykategóriába. Ő jutott eszébe annak az Eddie Jordannek is, aki mindkét német ászt közelről ismeri – és szerinte a német nemzetiséget is számításba kellene vennie a Mercedesnek:

vettel-nurburgring



„Tekintve, hogy milyen irányba tart az F1, én számításba venném Vettelt. Szerintem egy jó választás lenne, a Mercedes részéről lenne értelme egy németet az autóba ültetni, úgyhogy Vettelnek képbe kell kerülnie. Tudjuk, mi történt Michaellel korábban. Elhagyta a Ferrarit, és hol tért vissza? A Mercedesnél” – mondta a legendás csapatvezető, akivel beszélgetőpartnere, David Coulthard csak részben értett egyet.

A Williams, a McLaren és a Red Bull egykori versenyzője szerint George Russell túl nagy falat lehet a karrierje utolsó éveiben meglehetősen ingadozó formát mutató Vettel számára: „Úgy gondolom, Vettel egy jó és tapasztalt választás lenne, és egyértelmű, hogy marketing szempontból is jó sztori lenne, már ha George nem veri meg őt.”

alonso-interlagos-podium

„Szerintem George fantasztikusan gyors, szóval Sebnek nem lenne könnyű” – mondta az expilóta, aki szerint Vettel Aston Martin-os utóda, Fernando Alonso jobb választás lenne a Mercedes számára: „Én inkább Alonsót választanám Vettel helyett. Versenyben van, az Aston Martin miatt ismeri az erőforrást, most is harcra kész, most is harap.”

„Talán Seb az Aston fejlesztése miatt kínlódott kissé, amikor ott volt, de nem tudott úgy Lance Stroll fejére nőni, ahogy azt Fernando Alonsótól láthattuk. Szóval ha megszerezhetném Fernandót, őt választanám.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: