Eladó egy angol futball klub elnökének legendás, hatalmas háza

David Sullivan ingatlan, ingatlanpiac, London, épületegyüttes
David Sullivan fociklub elnök londoni ingatlana
Vágólapra másolva!
David Sullivan, a West Ham United Football Club angol futballcsapat elnöke 94 millió dollárért (33 milliárd forintért) eladja legendás történelmi londoni kastélyát - számol be a Robb report.com. 
Vágólapra másolva!

David Sullivan, a West Ham United Football Club elnöke úgy döntött, hogy habár mintegy 63 millió dollárt fektetett az ingatlan felújításába, nyolc év után megválik londoni rezidenciájától. A gazdag walesi médiamogul 94,6 millió dollárért akarja eladni a történelmi épületet, amit információk szerint 34 millió dollárért vásárolt meg 2015-ben Edward "Fast Eddie" Davenporttól, brit vállalkozótól és elítélt csalótól.

A II. fokozatú védettség alatt álló hatemeletes ingatlant a neves építész testvérek, Robert és James Adam tervezték és építették.

A London központjában, Marylebone-ban, a Portland Place-en található pazar otthon híres kulturális múltjáról, többek között az Oscar-díjas A király beszéde című film helyszínéről, de a féktelen szex- és drogpartikról is.

A közelmúltban az épület Sierra Leone nagykövetségeként szolgát, de szerepelt Amy Winehouse Rehab című dalának videóklipjében, és helyszínt biztosított a Kate Moss sztárfellépésével megrendezett Agent Provocateur divatfotózásnak is.

A marketinganyagokban "London belvárosának egyik legnagyobb és legfigyelemreméltóbb házaként" emlegetett majdnem 2.000 négyzetméteres, 21 hálószobás és 10 fürdőszobás ingatlanegyüttes egy hatemeletes főépületet és egy különálló házikót ölel fel, és tele van egyedi márványburkolatokkal, kézzel festett tapétákkal és kézműves csillárokkal.

A pazar előcsarnokot íves lépcsősor díszíti, az étkezőt egy olyan hidraulikus fal világítja meg, ami egy gombnyomásra eltűnik, hogy felfedje a szomszédos fogadószobát.

A teljes második emeletet egy minden vonatkozásában luxus lakosztály foglalja el, ahol dupla öltözőszoba és fürdőszoba került kialakításra. Az épülethez tartozik még vetítőterem, borospince, edzőterem, masszázsszoba, beltéri medence és spa, valamint egy átriumos "sky lounge" is.

A csodaszép épületről rengeteg fotó található ITT.