Az óriási szél miatt, több helyen autókra, sínekre dőltek a fák Pest vármegyében

lakástűz, tűz, tűzoltó, háztűz
Cegléd, 2020. április 10. Tűzoltóautó Cegléden, ahol egy hároméves gyerek meghalt, amikor kigyulladt egy ház melléképülete 2020. április 10-én. MTI/Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
A főváros és Pest vármegye több pontján dolgoznak tűzoltó egységek az erős szél miatt keletkezett károk elhárításán - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Az erős szél miatt elsőfokú riasztást adtak ki, az érintett területeken a széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát is - írja a Katasztrófavédelem.

Azt írták, hogy a viharos széllökések okozta károk következtében a fővárosban és Pest vármegyében is számos alkalommal kértek segítséget az emberek.

Több helyszínen is beavatkoztak az egységek; jellemzően

parkoló autókra szakadt, gyalogosforgalmat akadályozó, úttestre és vasúti sínre kidőlt fák okozta károk miatt hívták a tűzoltókat.

Budapest XIV. kerületében, az Abonyi utcában két autóra esett egy nyolcméteres faág, amelyet a tűzoltók eltávolítottak. Szintén a XIV. kerületben, a Csernyus utcában akadályozta a gyalogosforgalmat egy kidőlt, tízméteres fa, amelyet a főváros hivatásos tűzoltói vittek el.

Délegyházán, a Robinson parknál egy háromméteres, korhadt faág leszakadt az útra, amelyet a délegyházi önkéntes tűzoltók kézi erővel eltávolítottak.

Dabas és Inárcs-Kakucs között egy húszméteres fa dőlt a vasúti sínekre, amely a vasúti forgalmat akadályozta.

A dabasi hivatásos tűzoltók két motoros fűrésszel feldarabolták a fát, és felszabadították a síneket.
A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán - áll a közleményben.