Hirdetés

Batár Lamptron CPU-hűtő, méretes kijelzővel és (simlis) AIDA64 integrációval

A háromféle kivitelben készülő óriásra egy 1080p-s panelt applikáltak, ami másodlagos monitorként is beizzítható.

Kompakt AIO-k blokkján sokszor láthattunk már mindenféle LCD kijelzőket, amikre lényeges rendszerinformációkat, szöveget, képeket, esetleg animált GIF-eket rakhatunk ki, de léghűtéseken – a DeepCool AK Digital szériás modelljein túlmenően – nem sűrűn találkoztunk ilyesmivel.


[+]

Ezen az áldatlan állapoton változtat a Lamptron, ugyanis a CaseKing.de portfóliójában feltűnt a 260 wattos TDP-ig bevethető, ST060 névre keresztelt, ikertoronyos processzorhűtőjük, aminek a tetején egy 6 hüvelykes, Full HD felbontású (természetesen színes) képernyő telepedett meg.


[+]

A 168 mm magas, 153 mm széles és 128 mm mély, tetőtől talpig feketébe öltözött konstrukció alumíniumbordázatait hat darab, 6 mm-es átmérővel megáldott hővezető cső kapcsolja a nikkelezett réztalpához. A lamellákra erősített, 120 mm-es ventilátorok folyadékcsapágyasak, és percenkénti fordulatszámuk 600, valamint 1500 között szabályozható a négytűs vezérlésnek köszönhetően. A kereteik sarkában rezgéselnyelő gumibetéteket hordó szélgépek légszállításának plafonja 68,4 cfm, amihez 2,05 mmH2O statikus nyomás és 35,3 dB-es zajterhelés társul.


[+]

A második bekezdésben említett, 15,24 cm-es képátlójú megjelenítő teljes AIDA64 integrációt élvez (ehhez licencet is kapunk, de a probléma ezzel az, hogy a magyar eredetű AIDA fejlesztői nem járultak hozzá a dologhoz, szóval kalóz szoftverről beszélünk), és USB Type-A, illetve HDMI csatlakozókat igényel, így – ahogy azt hírünk bevezetőjében már elhintettük – akár másodlagos monitorként is hadrendbe állíthatjuk a tömegből ezzel kiemelkedő megoldást. A termék dobozában extraként ott figyel egy mini USB/USB adapter, továbbá egy HDMI kábel az elengedhetetlen szerelékeken, a kis fecskendőnyi hőközlő pasztán és egy szükséges szoftvert tartalmazó pendrive-on kívül. Az apparátust Intel LGA 115x, 1200, 1366, 1700 és 2011 vagy AMD Socket AM4 foglalatokra költöztethetjük fel, ellenben valamiért az AMD Socket AM5 tokozás nem szerepel a hivatalos honlapon (valószínűleg csak kifelejtették).


[+]

A folyékony fémmel is használható monstrumnak két alternatív verziója létezik még, amelyeknek fekete vagy fehér légkavaróik szinkronizálható ARGB világítást kaptak, noha bordáik sztenderd ezüstben feszítenek. Egyedül a vételárról gondoljuk azt, hogy nem lett valami emberbarát, tekintve, hogy mindhárom variáns csomagolásán 300 eurós árjelzés virít, és mivel már egy hazai üzletben is megtalálhatjuk a jószágot, tudjuk, hogy ez itthoni forrás esetén mintegy 127 000 forintot jelent.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés