DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Villeneuve: Hamilton elvesztette a hitét a Mercedesben

Jacques Villeneuve szerint Hamilton döntése meglepetésként érte a Mercedest, ám a brit világbajnok már nem hisz bennük – ellenben utolsó Russell mellett töltött szezonja kemény csatározást ígér.

Az 1997-es év világbajnoka, Jacques Villeneuve véleményezte Hamilton Ferrarihoz szerződését. A kanadai szerint az eddigieknél ádázabb küzdelmet láthatunk a hétszeres világbajnok és csapattársa, George Russell között: „Kíváncsian várom, hogyan fogja a Mercedes a Hamilton és Russell közötti küzdelmet kezelni. Valami nincs rendben náluk... Lewis már nem hisz sem a mérnökökben, sem Totóban.”



„A csapat nem számított egy ilyen elköszönésre, hiszen hatalmas szabadságot adtak neki. A Mercedesnek köszönheti Hamilton az imidzsét. Úgy gondolták, hogy egy életre a márka arca fog maradni” – fogalmazott Villeneuve a Gazzetta dello Sport oldalának, ám Toto Wolff nyilatkozata szerint egyedül a bejelentés időzítése volt az, ami meglepetésként érte.  

Még egy szavazat Alonsóra

Hamilton távozásával a pilótapiac egyik legizgalmasabb kérdése marad, hogy ki érkezik a helyére a csillagos alakulathoz. A nagyközönség egyik legnépszerűbb tippje Fernando Alonso – még a spanyol egykori csapattársa, Jenson Button is a kétszeres világbajnokot látná szívesen Hamilton utódjaként. Villeneuve is hasonlóképp felelt arra a kérdésre, hogy kit ültetne a Mercedes felszabadult helyére:

„Alonsót. Ő remek lenne. Nem tesznek egy másik fiatal tehetséget Russell mellé – a Mercedes nem így működik” – fogalmazott a kanadai. „Totónak hasonló ötletei lesznek, mint Alonsónak. Olyan, mint Briatore volt: megvannak a saját pilótái, eleinte itt-ott elhelyezi őket, és ha szükséges, a saját csapatában ad nekik lehetőséget.”

Sainz jövője

Villeneuve szerint Sainz az előre bejelentett távozásával lehetőséget kapott arra, hogy felhívja magára a figyelmet – ezzel pedig 2025-re egy újabb élcsapathoz szerződjön:

„Sainznak nincs mit veszítenie. Nem kell a csapat játékait játszania, az eredményük nem kell, hogy számítson neki. Csak arra kell gondolnia, hogy a saját eredményeit maximalizálja – erre kell most koncentrálnia, hogy jó szerződést szerezzen 2025-re. Akár Leclerc-t is megpróbálhatja legyőzni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: