Elkelt Ivan Lendl teniszlegenda 20 szobás megavillája

Ivan Lendl teniszlegenda
Ivan Lendl teniszlegenda
Vágólapra másolva!
12 millió dollárért kelt el Ivan Lendl 445 hektáros connecticuti birtoka, ami árrekordot döntött Litchfield megyében. Az összesen húsz szobás luxusvilla saját teniszpályával, úszómedencével és lovardával is rendelkezik - tudta meg a Mansion Global. 
Vágólapra másolva!

Az idén 63 éves Ivan Lendl generációjának egyik legjobb profi teniszezője volt. Karrierje során nyolc Grand Slam-címet nyert, csak Wimbledonban nem sikerült egyszer sem győznie. Összesen 19 Grand Slam-döntőbe jutott be. A cseh származású profi sportoló 16 éves pályafutása során 16,8 millió fontnyi vagyont gyűjtött össze.

Ivan Lendl teniszlegenda Forrás: Wikipedia

A meseszép Connecticut-i birtok évek óta fenn volt már az ingatlanpiacon, míg végül napokkal ezelőtt 12 millió dollárért végre elkelt. Ezzel az összeggel pedig megdöntötte a Litchfield megyében eladott legdrágább ház rekordját.

image

A connecticuti Cornwallban található házat eredetileg 25 millió dollárért jegyezték be 2005-ben, és azóta többször is csökkentették az árát, a mostani eladását megelőzően még 14,995 millió dollárt kértek érte.

image

A Litchfield Hills szívében található, 1.672 négyzetméter alapterületű György-stílusú kúriában összesen 22 hálószoba és 12 fürdőszoba van, további helyiségei köz tartozik az úszómedence, két öltöző, szauna, edzőterem, tornaterem, könyvtár, étkezős séfkonyha, komornyik kamra, borospince és egy trófeaszoba. A fő hálószobában pedig nem egy, hanem két gardróbszekrény található.

image

A birtokon egy hosszú, kanyargós feljáró vezet a három hálószobás gondnoki házikóhoz, de a területen található még egy teniszpálya, egy veteményeskert emelt ágyásokkal, egy mesterséges tó, lovas létesítmények, beleértve a lovak karámjait és egy istállót hat istállóval.

image

A négyszintes házat Allan Greenberg építész tervezte Lendl és felesége, Samantha számára 1992-ben. A megavilla Litchfield megye legszebb ingatlanjai közé tartozik. A telek egyébként olyan hatalmas, hogy átnyúlik a határon, az állam Goshen és Cornwall régióiba is.

image

A pazar ingatlanról sok meseszép fotót nézegethet, ha IDE kattint.