Több mint hobbi: így lehet munkád és hivatásod a szenvedélyed

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.12.04. 15:47
Címkék
Nincs is annál jobb, mint amikor az ember azt csinálja, amit szeret. Ha sportolni szeretsz, akkor már nem is kell azon stresszelni, hogyan oszd be a mozgást a rohanó mindennapokba. Hiszen erről fog szólni az életed. Legyen az foci, kézilabda, vagy éppen autósport. Az élsportolók mellett – mögött – pedig rengeteg ember áll, edzők, sportszervezők, menedzserek, elnökök, fizioterapeuták és így tovább. (x)
Fotó: freepik.com
Fotó: freepik.com

 

Hol találhatsz álláslehetőségeket hazánkban a sport világában?

Egyszerűen megfogalmazva: szinte bárhol. Persze Budapesten vagy a nagyobb vidéki városokban még több a munkalehetőség. Sosem lehet tudni, hol talál rá az ember élete lehetőségére. Lehet az Pécsen, Debrecenben vagy épp Szombathelyen, ahol például hazánk egyik legjobb autóversenyzője, Kiss Norbi is indult. De van itt labdarúgás, kézilabda, és minden, ami szem-szájnak ingere. Az aktuális munkalehetőségek pedig a SzombathelyAllas.hu oldalán is fellelhetőek.

Milyen képesítésekre és tudásra lesz szükség az érvényesüléshez?

Akinek erős sportolói múltja van, egy fokkal talán versenyelőnyből indul. De ha nem, az sem jelent semmit. Bárki felhozhatja magát, sőt, talán idővel még jobb edző, menedzser is válik belőle, mint egy egykori sztárjátékosból. Erre is számos példát láttunk már a sportvilágban. Ma már akár egy bankár is dönthet úgy 30-40 évesen, hogy felhagy a szakmájával, és a focinak szenteli az életét.

Határozd el magad kedvenc sportod mellett, tanulj és fejlődj célirányosan. Előnyt jelent a diploma, az edzői, menedzseri képesítés és így tovább. Ami pedig a legjobb, hogy a televízió előtt ülve is folyamatosan tanulhatsz, csak egy dolgot kell tenned: figyelni minden apró mozdulatot, ami a pályán, a páston, a medencében vagy bárhol máshol – a kedvenc sportodban – történik!

Milyen fizetésekre számíthatsz?

A sport világában ez legalább annyira függhet a teljesítménytől, mint a versenyszférában. De aki a nagyobb egyesületeknél és csapatoknál kap munkát, alighanem nem fog panaszkodni. Legalábbis országos viszonylatban akár az átlag felett is kereshet. Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg sokkal izgalmasabb mindennapok várnak majd rád, mint egy irodában vagy otthon ülve!

Élvezd, amit csinálsz!

A legfontosabb, hogy élvezd, amit csinálsz. Ellenkező esetben nincs sok értelme. Persze előfordulnak olyan munkahelyek, ahol „csak meg kell csinálni, és kész”, de a sport világa nem ilyen. Itt a siker egyik alapvető pillére a szenvedély, a kitartás, az összetartás és a közösség ereje.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik