Letartóztatták a pécsi diáklányt, aki egy kollégiumi mosdóban szülte meg gyermekét

2024.02.01. 15:30
Letartóztatták azt a 15 éves diáklányt, aki egy kollégiumi mosdóban szülte meg gyermekét kedden. A kisfiú életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni.

Emberölés gyanúja miatt letartóztatta a Pécsi Járásbíróság azt a 15 éves lányt, aki kedden hajnalban egy pécsi kollégium mosdójában hozta világra gyermekét – írja az MTI.

A bíróság a közleményében azt írta, hogy a gyanúsított egy pécsi gimnázium tanulója. A kollégista diáklánynak kedden hajnalban erős fájdalmai voltak, görcsölt és vérzett.

Segítséget kért a szobatársától, de a vérzést elállítani nem sikerült, majd miután a szobatársa a mosdóba kísérte, a gyanúsított

a vécébe bezárkózva a kagylóba szülte meg a nagy valószínűséggel élve született fiú gyermekét.

A szülésről a fiatal anya szobatársa értesítette a kollégiumi nevelőt, aki hívta a mentőket, de az újszülött életét már nem sikerült megmenteni. A gyermek halálának közvetlen oka a koraszülöttségből adódó tüdőéretlenség volt.

A Pécsi Járásbíróság egy hónapra rendelte el a lány javítóintézetben végrehajtandó letartóztatását tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság végzését, míg a gyanúsított, a védője és a törvényes képviselője enyhébb kényszerintézkedés érdekében jelentettek be fellebbezést, ezért a határozat nem végleges.