Rendőrnek adta ki magát egy férfi, így csalt ki pénzt külföldiektől

Vágólapra másolva!
Egy férfi az autóját is átalakította, hogy rendőrnek tűnjön. Az autópályákat járta és, megállította a külföldi sofőrőröket, akiktől különböző indokkal pénzt csalt ki. Volt olyan eset is, mikor egy sofőrt egészen a bankautomatához vitt, hogy megkapja tőle a kért összeget.
Vágólapra másolva!

Egy férfi, aki rendőrnek adta ki magát, először az M3-as autópályán csalt ki pénzt egy külföldiből. A férfi az autópályán, Kál közelében haladt, mikor megállt a leállósávban, és bekapcsolta az autójába szerelt kék villogókat.

Ezután hivatalos rendőri eljárást színlelt, még a nyakába akasztott egy rendőri jelvényt is, majd megállított egy külföldi rendszámú autót.

A sofőrtől elkérte az iratait, majd közölte vele, hogy gyorshajtás miatt 20 ezer forintra megbünteti.

A külföldi sofőr eleget tett az álrendőr kérésének, és oda adta neki a pénzt, majd elment.

Autója szélvédőjére és a hűtőrácsra is felszerelte a hamis kék villogót Forrás: Ugyeszseg.hu

Az álrendőr másik két esetben is csalt ki pénzt külföldiektől. 2023 elején már nemcsak megállította a sofőröket,

hanem meg is fenyegette őket, hogy lefoglalja az autójukat.

Az álrendőr fenyegetéseit komolyan vették a gyanútlan sofőrök, ezért mindkét esetben megkapta a kért összeget.

Az egyik ilyen esetben a sofőrnél nem volt elég pénz, ezért a férfi beültette a saját autójába és egy gyöngyösi automatához vitte a külföldit.

Mikor a sofőr levette számlájáról a kért összeget, akkor a csaló férfi visszavitte az autójához, ami az autópálya mellett egy pihenőhelyen volt.

Az ügyészség négy év börtönt javasol az álrendőr ügyében, amennyiben beismeri bűnösségét. Emellett az ügyészég négy év közügyektől való eltiltást is javasol.