Jelentkezett közel kétmilliárdos nyereményéért a Hatoslottó nagynyertese

Szerencsejáték Zrt., TippmixPro
Vágólapra másolva!
A kedden megjelent közlemény hatására jelentkezett közel kétmilliárd forintos nagy nyereményéért a Hatoslottó játékosa. A szerencsés a játék történetének harmadik legmagasabb összegű főnyereményével lehet gazdagabb.
Vágólapra másolva!
Forrás: Szerencsejáték Zrt.

Január 30-án jelentette be a Szerencsejáték Zrt., hogy már csak 12 napja maradt egy szerencsés Hatoslottó-játékosnak, hogy jelentkezzen 1.883.128.190 forintos nyereményéért. A 2023. november 12-i sorsoláson a játékos a 2, 9, 15, 26, 38, és a 43-as nyerőszámokkal lett jogosult a közel 2 milliárd forintos nyereményre, amelyre mind ez idáig nem jelentkezett. A bejelentési határidő február 10-én járt volna le, azonban a szerencsés a keddi sajtóhírek hallatán leellenőrizte szelvényét, és jelentkezett a nemzeti lottótársaság nagynyertes vonalán, amelyre - mint minden nagynyertesnek - a sorsolás napjától számított 90 nap áll rendelkezésére.

Fontos hangsúlyozni, hogy ilyen esetekben a 90 nap csak a nyereményigénylés megkezdésére vonatkozik. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

A Hatoslottó eddigi története során eddig 2 esetben fordult elő, hogy a nyertes nem jelentkezett nagy nyereményéért. A 2014. október 26-án kisorsolt nyerőszámokkal egy szerencsés 200 230 690 forinttal lehetett volna gazdagabb, 2000-ben pedig az április 15-én megnyert 214 380 238 forintért nem jelentkezett a szerencsés nyertes.

Amennyiben a nyertes nem jelentkezik, úgy az összeg bekerül az úgynevezett át nem vett nyeremények közé, amit jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordítja a Szerencsejáték Zrt., vagy az egyes játékok nyereményalapja kerül kiegészítésre.