DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

Váratlan: Hamilton ül Leclerc mellé a Ferrariba?

Meglehetősen furcsa értesülés kapott szárnyra: továbbra sem tett Lewis Hamiltonról a Ferrari, és ezúttal sikerrel is járhat, legalábbis az olasz sajtó szerint.

Meglepő értesülésről számolt be az olasz sajtó: a Formu1a.uno írt arról, hogy információi szerint a Ferrarival tárgyalhat Lewis Hamilton, és a héten érkezik egy nagy bejelentés.

Ehhez aztán a szintén olasz Corriere is csatlakozott, ugyanazt hangoztatva: a múlt héten bejelentett Charles Leclerc mellé Hamiltont szeretné az autójába ültetni a Scuderia 2025-re, és nem hosszabbítja meg Carlos Sainz szerződését. Az olaszok szerint John Elkann, a Ferrari elnöke tárgyalt is Hamiltonnal, és állítólag már meg is egyeztek, vagy közel állnak hozzá.

Ha az olasz források nem jelentenének elég alapot ahhoz, hogy elgondolkodjunk a történeten, a hiteles újságírónak számító Jesus Balseiro ugyanerről írt az AS-ben: a Sainz családhoz közel álló spanyol szerint Sainz Ferraritól való távozása szinte kész tényként kezelhető, és valóban szoros egyeztetésben van egymással Maranello és Hamilton.

ATP_F1_1108_20230914_LEE_resize_1



Azért lenne mindez váratlan fordulat, hiszen Hamilton, Fred Vasseur és John Elkann is beszélt arról, hogy a Ferrari 2023-ban valóban kereste Hamiltont, de a hétszeres világbajnok végül nemet mondott erre, és aláírt egy új szerződést a Mercedesszel, ami 2024-re és 2025-re szól. Hogy azóta mi változhatott meg, ami Hamilton hozzáállását is megfordította, arról nincsenek hírek, mindenesetre az ő kontraktusában állítólag versenyzői opciói szerepel, vagyis 2024 végén akár ki is léphet belőle és mehet máshova.

A Ferrarinak nyilvánvalóan megérné egy ekkora nevet az autójában tudni Leclerc mellett, de hogy Hamilton miért döntene a távozás és konkrétan a Ferrarihoz igazolás mellett, azt egyelőre nehéz kibogozni.

Balseiro Sainzcal kapcsolatban már a lehetséges opciókról írt, felmerült a sokszor emlegetett Audi, de az Aston Martin, az Alpine és természetesen a Hamilton által üresen hagyott Mercedes is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: