DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Hírösszefoglaló

Nemet mondtak az Andrettire! – Szerdai F1-es hírek

Elképesztő indokokkal dobta vissza az Andretti jelentkezését a „zárt osztállyá” váló F1 – ez volt a szerdai nap legfontosabb híre, de írtunk az argentin MotoGP-futam törléséről is.

Nemcsak a nap, de valószínűleg a hét (a hónap?) legfontosabb F1-es híre érkezett meg január utolsó napján: a száguldó cirkusz visszautasította a sportág ajtaján bebocsátást kérő Andretti istállót – melynek részéről először a legendás Mario Andretti nyilvánult meg a közösségi médiában.

A hír napvilágra kerülését követően részletesen bemutattuk az F1 sok helyen megmosolyogtató, másutt felháborító indoklását, és véleménycikket közöltünk a „zárt osztállyá” váló királykategóriáról.

michael-andretti



Az Andretti-sztori mellett – melyhez kapcsolódik az is, hogy Otmar Szafnauer szívesen szerepet vállalt volna a projektben – minden más hír fontossága eltörpült, de természetesen azért volt miről írnunk ma is: például arról, hogy sajtóhírek szerint több nagyformátumú szakember, köztük Alan Permane megszerzése után a Visa Cash App RB ezúttal Simone Restára veti ki a hálóját.

A Haastól távozó Restának ugyanis a Ferrari nem szán komoly szerepet – nem úgy Alexander Albonnak, legalábbis egyes hírek szerint, melyek értelmében ő lehet Carlos Sainz utóda a Scuderiánál, ha a spanyol távozik. Sainz most viszont még persze a csapatnál van, és egy szórakoztató reklámban vállalt szerepet csapattársa és főnöke oldalán.

albon

Még három F1-es hír, illetve sztori: második nekifutásra sikeresen teljesítette a töréstesztet az Alpine; Fernando Alonso a „hiperfókuszt” jelölte meg a sikerek kulcsaként; a Reuters értesülései szerint a Petronas visszahozná Sepangot az F1-es versenynaptárba.

Ejtsünk pár szót kategóriaközi mozgásokról is: a Williams korábbi csapatfőnöke, Jost Capito egy váratlan irányváltással a ralikrosszban folytatja karrierjét, míg Chip Ganassi arra utalt, hogy IndyCar-versenyzője, Alex Palou Le Mans-ban is elindulhat a Ganassi által futtatott Cadillac színeiben.

palou-champ

Beigazolódtak azok a pletykák, melyek szerint nem rendezik meg idén az Argentin Nagydíjat a MotoGP-ben, és a versenyt nem is fogják pótolni – azaz nem ugorhat be a helyére a tartalékként megjelölt Balaton Park Circuit.

Videós tartalmakat is ajánlunk olvasóink figyelmébe: a kétszeres magyar bajnok Vincze Ferenc új, Formula Shakedown című műsorunkban Andreas Mikkelsen montés szenvedéséről beszélt, míg Pitwall című műsorunkban azt fejtegettük, van-e értelme az F1-ben mostanában divatos, sokéves szerződéseknek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: