Munkahelyi rendezvényen okozott balesetet egy részeg sofőr

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Közel egymilliós pénzbüntetés vár egy debreceni férfira, aki munkahelyi tréning során veszélyeztette kollégái életét azzal, hogy részegen vezetett. A férfi emellett másfél évig lemondhat a vezetésről is.
Vágólapra másolva!

A férfi 2022. június 10-én délután, egy főnöke által szervezett csapatépítő tréningen vett részt több kollégájával együtt egy Debrecen külterületén lévő vendéglátóhelyen. A férfi a rendezvényen szeszes italt fogyasztott.

A rendezvény során a tréning résztvevői egy füves, közforgalom elől el nem zárt területen egy forgalomból kivont, rendszám nélküli, két személy szállítására alkalmas terepjáró autót. Az út nedves, vizes felületű, egyenetlen volt.

A férfi annak ellenére, hogy közvetlenül előtte ivott, kipróbálta a kocsit,

miközben a jobb első ülésre egy kolléganője ült be, hátul pedig további három kolléganője utazott a pongyvatartóba kapaszkodva.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A részeg sofőr túl gyorsan hajtott, és egyéb szabályokat is megszegett, ezért

a kocsi a füves területen megcsúszott, majd felborult. A platón utazók a földre estek, egyikük pedig a kocsi alá szorult.

A baleset során az utasok közül a platón állók közül ketten súlyos, egyikük könnyű sérüléseket szenvedtek, míg a kocsiban utazó nőnek szintén könnyebb sérülései lettek. A sofőr súlyosan megsérült.

A Debreceni Járásbíróság az ittas vezetéssel vádolt férfit

800.000 forint pénzbüntetésre ítélte és másfél évre eltiltotta a vezetéstől.

A büntetővégzés ellen fellebbezni nem lehet, de a kézbesítésétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását lehet kérni. A bíróság a tárgyalás tartására irányuló kérelem esetén előkészítő ülést tart. A 2024. január 15-én meghozott büntetővégzés még nem emelkedett jogerőre.

Ahogy korábban megírtuk, szintén kollégája felelőtlen vezetése miatt sérült meg, és bénult le egész életére egy fiatal férfi Nagylócnál. Szintén veszélybe sodorta utasai életét Püspökladánynál két éve egy figyelmetlen, tapasztalatlan sofőr, aki vezetés közben áttért a szemközti sávba. és karambolozott. Egy zuglói nő pedig saját gyereke életét tette kockára azzal hogy ittasan vezetett

Forrás: Debreceni Törvényszék