Könnyebb lesz eloltani a kigyulladt villanyautókat itthon

oltólándzsa
Vágólapra másolva!
Az elektromos járművek akkumulátorainak tűzoltására összesen 13 e-oltólándzsát szerzett be a 31 ezer kilométernyi országos közutat kezelő Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a hazai autópályák jelentős részét üzemeltető Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
Vágólapra másolva!

Az oltólándzsákat a társaságok a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak adományozták, ezzel közel megduplázva a meglévő készletet és tovább növelve a közlekedésbiztonságot.

Az e-oltólándzsák a hagyományos tűzoltási módszerhez képest az elektromos járművek oltási folyamatát jelentősen lerövidítik, így a mentési munkálat sokkal hatékonyabban mehet végbe, rövidebb ideig tarthatnak ilyen eseteknél a korlátozások.

Forrás: MKIF Zrt.

Az e-oltólándzsáknak köszönhetően az elektromos járművek akkumulátorát könnyen és gyorsan átszúrhatják, így azon keresztül gyorsabban és hatékonyabban tudják bevezetni a vizet, hogy azt lehűthessék és az esetleges robbanásveszélyt megakadályozzák.

A katasztrófavédelem munkatársai eddig megyénként egy ilyen eszközzel rendelkeztek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a meglévő állományhoz 5, míg az MKIF Zrt. 8 újabb eszközzel járult hozzá.