DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Nem valószínű, hogy lesz Chicagói Nagydíj

A tízéves szerződés túl sok, a pálya kialakítása pedig sokkal bonyolultabb és költségesebb, mint a NASCAR-aszfaltcsíké – a chicagói F1-es futamról beszélt két helyi politikus.

Alaposan felborzolta a rajongók idegeit a minapi hír, miszerint az F1 elkezdte levédetni a Chicagói Nagydíj megnevezést, amiből arra lehetett következtetni, hogy egy negyedik amerikai futam is készülőben van a szeles város utcáin. A Chicago Sun-Times megkérdezett több helyi képviselőt a kérdésről, s válaszaik alapján egyelőre valószínűtlennek tűnik egy chicagói F1-es futam.

Brian Hopkins az előzetes egyeztetések során felmerült problémaként jelölte meg a szerződés időtartamát: „Úgy tudom, hogy az F1 általában minimum 10 éves szerződést követel, és úgy tűnik, hogy ez nem lehet alku tárgya. Az egyeztetés nem jutott túl ezen.”

chicago-f1



A NASCAR csúcssorozata tavaly története első utcai versenyét éppen Chicagóban rendezte, melyet a szériában ekkor debütáló háromszoros Supercars-bajnok, Shane van Gisbergen nyert meg. Azonban ezt a pályát nem lehet egy az egyben az F1-be integrálni, s nem csupán rövid, mindössze 3,5 kilométeres hossza miatt.

Mint Hopkins rámutatott, egy F1-es -futam jóval komolyabb előkészületeket igényel: „A NASCAR esetében annyit tettünk, hogy lehegesztettük a csatornafedeleket, elsimítottuk a kátyúkat, és rámondtuk, hogy kész, ez itt a pálya. Az F1 esetében ez nem működik, ezbonyolultabb, ezért magasabb az árcédula.”

Egy másik képviselő Brendan Reilly azt húzta alá, hogy a város aligha lenne képes az F1-nek és a NASCAR-nak is otthont adni.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: