Súlyosan megsérült egy férfi az autópályán egy figyelmetlen kamionsofőr miatt - videó

kamion, baleset, M1-es autópálya, 2023 februárjában
Vágólapra másolva!
A kamiont vezető férfi elnézte az autópálya lehajtóját, szabálytalanul tért vissza a forgalmi sávba, a mögötte haladó külföldi sofőr pedig már nem tudta megakadályozni az ütközést, így a két kamion karambolozott, a vétlen sofőr pedig súlyosan megsérült.
Vágólapra másolva!

Az 54 éves férfi tavaly februárban kamionnal haladt az M1-es autópályán Mosonmagyaróvár térségében, Győr irányába.

Azonban figyelmetlenségből elnézte a lehajtót, és már kisorolt a forgalmi sávból, amikor észrevette, hogy nem azon a helyen szeretne letérni a pályáról. Ekkor egy hirtelen mozdulattal visszakormányozta a már lassuló autót a külső sávba.

A mögötte haladó lengyel kamionsofőr már nem tudott olyan gyorsan fékezni, hogy elkerülje az ütközést, így

a szabályszegő sofőr autója hátsó részének ütközött.

A balesetben a vétlen sofőr súlyosan megsérült.

A balesetet okozó sofőr ellen az ügyészség közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat, amiért legsúlyosabb esetben egy év börtön szabható ki, emellett javasolta, hogy a bíróság a férfit határozott időre tiltsa el a járművezetéstől.

Néhány éve egy másik sofőr okozott brutális balesetet, miközben figyelmetlenül váltott sávot. Közben azonban az előtte haladó kocsinak hajtott, a kerekek összeértek, ami miatt kocsi a levegőbe emelkedett, és szó szerint lerepült az útról. Szintén sávot akart váltani egy Audit vezető sofőr, azonban időközben meggondolta magát, és ütközött az előtte haladóval. Egy másik szabályszegő az M7-esen okozott balesetet sávváltás közben, szó szerint az árokba taszított egy másik sofőrt, majd be sem akarta ismerni, hogy hibázott.

Forrás: Ügyészség