DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
Motor

Új névadó, új árnyalat: itt a VR46 Ducati

Harmadikként Rossi csapata, a VR46 Racing leplezte le 2024-es dizájnját a MotoGP-ben: az új főszponzor szponzor ellenére is maradt a sárga a domináns szín.

A Gresini Racing és a Ducati Lenovo Team után egy harmadik ducatis alakulat, a Valentino Rossi által alapított VR46 következett a MotoGP-s csapatbemutatók sorában. Az istálló főtámogatót és így hivatalos nevet is váltott, hiszen a Mooney helyett érkezett a Pertamina Enduro kiemelt szponzorként, így már Pertamina Enduro VR46 Racing Team névre hallgat 2024-ben a gárda.

vr46-11



Az olaszországi Riccionéban tartott bemutatón kiderült, hogy az új szponzor ellenére is maradt a sárga a domináns szín. Igaz, némileg fluoreszkálóbb árnyalatot kapott, emellett pedig a Pertamina révén némileg több piros és több fehér is került a dizájnba.

Ami a versenyzőket illeti: a tavalyi világbajnoki bronzérmes Marco Bezzecchi annak ellenére is maradt a VR46 kötelékeiben, hogy lehetősége lett volna a Pramac Racinghez fellépni, míg új csapattársa az egyszeres nagydíjgyőztes Fabio di Giannantonio lett, miután Luca Marini átigazolt a Repsol Hondához.

A két versenyző idén is egyéves specifikációjú, azaz GP23-as Ducatikkal versenyez majd – akárcsak a Gresininél a Marquez testvérek.

A bemutatók sora néhány nap múlva a Trackhouse Aprilia eseményével folytatódik, míg a mezőnyt először a február eleji sepangi teszten láthatjuk majd pályára gurulni.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán! 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: