szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A felcsúti önkormányzati képviselő Mészáros János nevén már eddig is több, mint 300 hektárnyi földterület volt.

A Szabad Európa derítette ki, hogy újabb 6 hektár föld tulajdonosa lett Mészáros Lőrinc testvére, Mészáros János, aki felcsúti önkormányzat képviselő-testületének is tagja. Mészáros János nevén már eddig is több, mint 300 hektár föld volt. A most megszerzett földek Óbarok területén találhatóak, és új tulajdonosuk 25 millió forintért jutott hozzájuk.

Mészáros János felesége, Mészáros Krisztina is új ingatlanokhoz jutott tavaly, ő kétszer ennyi, 12 hektárnyi földterületet szerzett meg. Mészáros János képviselői vagyonnyilatkozata alapján tulajdonosa szántónak Etyeken, legelőnek Etyeken és Száron, utóbbi településen nádasa is van. Emellett Alcsúton termőföld és fásított terület van a nevén, de több felcsúti háznak és Balaton-környéki ingatlannak is a birtokosa.

Céghálója jócskán elmarad testvérétől, azonban a felcsúti képviselő tulajdonába így is több milliárdos árbevételű cég tartozik, többek között az Agro-Felcsút Kft. és a Híd-Tám Kft. is, utóbbi nyerte el a Lillafüredi Erdei Vasút fejlesztésére kiírt állami pályázatot, míg másik cége, az Adept Enviro az Energiaügyi Minisztériumtól kapott négymilliárd forintos megbízást.