Jodie Foster szerint a Barbie megnyitotta az utat a női filmesek előtt

2024.01.22. 06:04
A független filmes Greta Gerwignek megszavazott bizalom és óriási támogatás optimistává teheti a női filmeseket.

Az Oscar-díjas színésznő a Sundance fesztiválon nyilatkozott arról, hogy a „rózsaszín film” támogatása és sikere optimizmusra ad okot – írja a Variety. Úgy véli, elhárult az akadály a női filmesek elől.

Régen a nőket kockázatnak tekintették, persze nem tudni, miért, hiszen mi vagyunk a lakosság 50 százaléka. De ez a hozzáállás most megváltozott, mikor Greta Gerwigre bízták a Barbie-t

– fogalmazott Jodie Foster, aki az 1960-as évek óta dolgozik a filmes szakmában, tehát még emlékszik arra, mikor a női filmkészítők Hollywood szélén voltak kénytelenek tülekedni, mert nem vették komolyan őket.

Greta Gerwig független filmesként volt ismert, de mégis, ahogy Jodie Foster fogalmaz, „átadták neki a királyság kulcsait, és azt mondták, neked adjuk a legfontosabb gyermekünket”. És minden pénzbeli támogatást megkapott ehhez.

Ez Foster szerint teljesen új hozzáállás, és remélhetőleg folytatódni fog. Az Oscar-díjas színésznő egyébként a Sundance Fesztiválon az Alok executive producereként vesz részt. A filmet a színésznő házastársa, Alex Hedison rendezte, és Alok Vaid-Menon szerző, költő, humorista intim portréja.

A közönség jelenleg az HBO-n vetített True Detective negyedik évadának főszereplőjeként láthatja Jodie Fostert, aki a bokszolóból lett színész, Kali Reis mellett játszik.