szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ursula von der Leyen a konzultációs plakátkampánnyal került a kormány célkeresztjébe.

Európai parlamenti választások
Várható-e politikai fordulat az Európai Parlamentben? Megerősödhet-e a szélsőjobboldal? Ki az úr a magyarországi ellenzéki térfélen? Van-e esélyük a kisebb pártoknak? Június 9-én 21 képviselőt juttathatunk be az uniós törvényhozásba újabb öt évre - a pártok és jelöltek esélyeit és az EP-választások eredményeit cikksorozatunkban követhetik.
Friss cikkek a témában

Ursula von der Leyennek van a legjobb esélye arra, hogy az Európai Bizottságot vezesse – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón arra a kérdésre, szerinte a nyári európai parlamenti választások után pozíciójában marad-e a bizottságot jelenleg vezető elnök.

A tárcavezető hozzátette, a kormány a június 10. választás után „a jelenleginél jobb" Európát képzel el.

Ahogy beszámoltunk róla, Ursula von der Leyen szívesen maradna az Európai Bizottság élén, noha az általa vezetett bizottság több tagállam szerint is túllépi a hatáskörét. Az Európai Bizottság elnökéről az újonnan felálló Európai Parlament szavaz majd.

Gulyás válasza azért érdekes, mert a kormány novemberben a nemzeti konzultáció népszerűsítése érdekében plakátkampányt indított, amelynek egyik fő „gonosza” Soros György fia, Alex Soros mellett éppen Von der Leyen. A sokat bírált nemzeti konzultációról és a hozzá kapcsolódó plakátkampányról a hvg360-on írtunk bővebben:

Gyurcsányt nem ültetik le szuverenitássértés vádjával. De nem is ez a lényeg, hanem a hergelés

Példás házasságban élő, hétgyermekes családanya, kereszténydemokrata politikus, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is Orbán Viktor célkeresztjébe került a kormány szuverenitásvédelmi kampányában. A Fidesz családmodelljének megtestesítőjével szemben a már bevált Soros-kártyát húzta elő a kormányfő.