szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

De az is lehet, hogy csak később születik döntés.

Önkormányzati választások
Marad-e Budapest főpolgármestere Karácsony Gergely? Melyik városokban lehet esélye az ellenzéknek? Megrengethetik-e a közéleti botrányok a Fidesz helyi bástyáit? Június 9-én kiderül - kövesse velünk a 2024-es önkormányzati választások legfontosabb híreit!
Friss cikkek a témában

A Fidesz jövő heti elnökségi ülésen az lesz az egyik téma, hogy ki lesz a párt főpolgármester-jelöltje – válaszolta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón a hvg.hu kérdésére.

A tárcavezető hozzátette, lehet, hogy erre később még egy körben vissza kell térni, de akár korábban is lehet döntés.

Mint ismert, a kormánypárt egyelőre nem nevezte meg főpolgármester-jelöltjét, bár korábban pletykaszinten felmerült, hogy a Fidesz beállna egy másik párt jelöltje, konkrétan Vitézy Dávid mögé. Erre is rákérdeztünk Gulyásnál, aki azt mondta, Orbán Viktor mondása irányadó, miszerint lesz saját jelöltjük.

Arról, hogy a Fidesz jelöltállítási halogatásának taktikai vagy más okai lehetnek-e, a hvg360-on megjelent cikkünkben írtunk, amiből az is kiderül, ki az a tizenegy ember, aki lapunk szerint szóba jöhet a Fidesznél:

Nem a Fidesz főpolgármester-jelöltje miatt lesz érdekes a júniusi választás Budapesten, főleg, ha visszalép

Karácsony Gergely magabiztosan ítéli meg esélyeit a júniusi főpolgármester-választáson, de van oka aggódni is, mert a Fidesz-kétharmad által nemrég átírt szabályok veszélyeztetik közgyűlési támogatottságát, és kulcsszereplővé léptethetik elő a Kutyapártot és a Mi Hazánkat. Mi a Fidesz tizenegy főpolgármester-jelöltségre esélyes emberéről tudunk, de Orbán Viktor még titkolja, kit küld egy vesztesnek tűnő csatába.

Bárki is lesz a Fidesz jelöltje, az már biztos, hogy Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármesterrel, valamint a Jobbik által jelölt Brenner Kolomannal kell megküzdenie a pozícióért. És ahogy már említettük, az LMP-nél Vitézy Dávid neve merült fel lehetséges jelöltként, bár ő még se igent, se nemet nem mondott.