Brüsszel politikai okokból akarja zsarolni Magyarországot

Vágólapra másolva!
Brüsszel Magyarország elleni fellépése csak politikai alapú áskálódás - mondta a Magyar Nemzetnek Petri Bernadett uniós szakértő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének és a XXI. Század Intézetnek kutatója.
Vágólapra másolva!

Ursula von der Leyen beszédében megerősítette, hogy az igazságszolgáltatás reformjáról szóló magyar törvény teljes mértékben megfelel annak, amit a bizottság kért, és ennek alapján került sor a Magyarországnak járó források egy részének a kifizetésére emlékeztetett Petri Bernadett.

mondta.

A genderideológia erőltetése, a tagállamok akarata ellenére kényszeríteni próbált uniós migrációs politika olyan kérdések, amelyek nyitottak maradtak.

tette hozzá.

A legújabb brüsszeli fenyegetésről azzal kapcsolatban, hogy pert indít a parlament a Bizottság ellen, mert 10 milliárd eurót folyósított Magyarországnak, ezt mondta:

AJogi Bizottságnak kell véleményt adni arról, hogy a bizottsággal szembeni perindítást indokolt-e, erre február közepéig van rá határidő, mivel a bizottság december 13-i határozata, amelyben a források részbeni feloldásáról döntött, két hónapig támadható meg a szabályok szerint.

Brüsszel egyáltalán nem foglalkozik a Lengyelországban kialakult helyzettel.

- mondta.

A felmérések azt mutatják, hogy a 2024-es európai választásokon az eddigieknél sokkal magasabb lesz a részvétel, a magas voksolási készség hátterében pedig a választópolgárok eddig soha nem látott mértékű kritikája áll.