DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Meg tudja őrizni ülését 2025-re Sergio Perez?

A legnagyobb figyelem alighanem Sergio Perez teljesítményét övezi majd a 2024-es szezonban, ugyanis ha a mexikói nem hozza az eredményeket, akkor egy igen kelendő ülés szabadul fel.

A Red Bull mexikói pilótája az első négy versenyből kettőt megnyert a 2023-as szezon kezdetén, azonban onnantól még a dobogós helyezésekért, sőt a Q3-ban való részvételért sokszor igencsak meg kellett küzdenie.

Christian Horner a Planet F1-nek adott interjút, amiben elmondta, hogy beszélt versenyzőjével az idei szezon kezdete előtt, és azt is elárulta, hogy mit kell tennie Pereznek ahhoz, hogy 2025-ben is az energiaitalosok pilótája maradhasson.

„Az az ülés Checóé” – szögezte le rögtön a Red Bull csapatfőnöke. „Azért ül ő az autóban, mert úgy gondoljuk, hogy erre a legalkalmasabb személy, s az már csak rajta múlik, hogy a következő kilenc hónapban is bebizonyítsa, hogy ugyanezt gondoljuk, mikor szóba kerül 2025.”



„Természetesen sok tehetséges versenyzőnk van Daniel, Liam vagy épp Yuki személyében, szóval majd az idő eldönti.”

Olyan híresztelések is napvilágot láttak már, melyek szerint látván Perez gyenge 2023-as szereplését, néhány versenyző magától ment oda a Red Bullhoz érdeklődni, hogy szabad-e az az ülés.

„Képzelhetik, mennyire vonzó lehet egy olyan autó bármelyik pilóta számára, amely tavaly egy kivételével minden versenyen győzni tudott. Mindenesetre úgy gondolom, hogy Checo mindent ki fog hozni magából a következő 24 versenyen, mert két olyan versenyzőre van szükségünk, akikkel az egyéni és a konstruktőri világbajnoki címünket is meg tudjuk védeni.”

„A télen többször is beszélgettünk, ezek pedig mind nagyon pozitív mederben zajlottak. Szerintem tisztában van vele, hogy mit kell tennie, régóta itt van már a Formula-1-ben és elég tapasztalt ehhez. Biztos vagyok benne, hogy mindent bele fog adni!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: