Az olaszok ellen a bronzérem a tét; Kulisszatitkok a Fradi edzőtáborából

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.01.15. 23:11
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:

A női vízilabda Európa-bajnokság befejezését követően a szokásoknak megfelelően értékeltük a magyar csapat játékosainak teljesítményét, s egyúttal kikértük olvasóink véleményét. Mint ismert, a mieink csak az ötödik helyet szerezték meg Eindhovenben, így nem sikerült olimpiai kvótához jutniuk – erre már csak egy esélyük maradt, a dohai világbajnokság. Az osztályzatokon is érződik, hogy ez a kontinensviadal nem a várakozásoknak megfelelően alakult, Garda Krisztinának ez alkalommal a 7-es is elég volt ahhoz, hogy a csapaton belül kiérdemelje az MVP-címet. A többség ötöst kapott, ami azonban esetünkben korántsem jeles osztályzat.A női vízilabda Európa-bajnokság befejezését követően a szokásoknak megfelelően értékeltük a magyar csapat játékosainak teljesítményét, s egyúttal kikértük olvasóink véleményét. Mint ismert, a mieink csak az ötödik helyet szerezték meg Eindhovenben, így nem sikerült olimpiai kvótához jutniuk – erre már csak egy esélyük maradt, a dohai világbajnokság. Az osztályzatokon is érződik, hogy ez a kontinensviadal nem a várakozásoknak megfelelően alakult, Garda Krisztinának ez alkalommal a 7-es is elég volt ahhoz, hogy a csapaton belül kiérdemelje az MVP-címet. A többség ötöst kapott, ami azonban esetünkben korántsem jeles osztályzat.

Kedden a csoportelsőségért csatázik a férfi kézilabda Európa-bajnokságon a magyar és az izlandi válogatott. A két csapat a 2012-es londoni olimpia negyeddöntőjében drámai csatát vívott egymással, kétszeri hosszabbítás után jutottunk tovább. Az akkori északi csapatból ketten még ma is a keret tagjai: a kapus Björgvin Páll Gústavsson és Aron Pálmarsson, de főszerepet játszott anno a jelenlegi szövetségi kapitány, Snorri Gudjónsson is. Az ő hetesét védte a rendes játékidő végén Fazekas Nándor, így éppen maradt idő arra, hogy Lékai Máté ellentámadásból hosszabbításra mentse a meccset. A magyar együttes jelenlegi csapatkapitányával a londoni összecsapást is felelevenítettük.

Nem sokat vártak az edzőtáborozással az MTK Budapestnél, már január második napján útra keltek.   A kék-fehérek úgy gondolták, érdemes a tizenkét napos beleki felkészüléssel kezdeni az évet: jó pályákon, kellemes, tizennyolc-húsz fokban gyakoroltak. Ami a keretet illeti, a kölcsönben szereplő Nagy Zsombort visszarendelték Szegedről, Marin Jurinát pedig kivásárolták a diósgyőri szerződéséből. Horváth Dávid vezetőedzőt arról is kérdeztük, hol végezhet a csapata, amely jelenleg a hatodik, öt pontra a dobogótól és tízre a kieséstől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik