DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 12. vasárnap
F1

Wolff ellensége az unalom, nem a kiégés

Nincs teljesítményzáradék a szerződésében, melyről a három érintett fél, a Mercedes-Benz, az INEOS és ő maga közösen döntött – 2026 végéig érvényes hosszabbításáról beszélt Toto Wolff.

A nap eddigi legfontosabb híre, hogy Toto Wolff három újabb évig a Mercedes csapatfőnöke marad, ahogy arról nemrég beszámolhattunk. Az osztrák sikerkovács a Daily Telegraphnak adott exkluzív interjújában beszélt arról, mi vezetett odáig, hogy az INEOS tulajdonosával, Jim Ratcliffe-fel, valamint és a Mercedes-Benz vezérigazgatójával, Ola Kalleniusszal egyetértésben erre a döntésre jutottak.

A csapatban egyharmados tulajdonrészt birtokló Wolff a bizalom fontosságát hangsúlyozta, s ahogy korábban is, most ismételten aláhúzta, hogy csak addig marad a Mercedes élén csapatfőnökként, amíg úgy érzi, hogy még alkalmas a feladatra:

wolff-hamilton



„Szerintem az a legfontosabb dolog a hármunk közti bizalom. Részvényesként nekem is a befektetésem legjobb megtérülése célom, ez pedig nem más, mint a győzelem. Nem próbálnék ragaszkodni egy pozícióhoz, ha azt gondolom, hogy más jobban csinálhatná nálam” – mondta Wolff, majd hozzátette:

„Gondoskodom róla, hogy olyan emberek legyenek körülöttem, akik képesek megmondani, ha már nincs így. Végül hárman döntöttünk arról, hogy folytassuk tovább.”

Nincs teljesítményzáradék

A Mercedes az elmúlt két évben az elvárások alatt teljesített, 2010-es visszatérésük óta a 2023-as mindössze a harmadik szezonjuk (2010 és 2011 után), amikor egyetlen futamgyőzelmet sem szereztek. Wolff leszögezte, hogy a csapattal kötött szerződésében nincs semmilyen, a teljesítményt illető záradék, azaz önmagában a korábbinál gyengébb eredmények nem veszélyeztetik a pozícióját.

„Soha nem volt teljesítményzáradék a szerződésemben, hiszen vagy megbízunk egymásban, vagy nem. Mi pedig részvényesként hasonlóan gondolkodunk. Különböző szerepeket töltök be a csapatban, társtulajdonos, illetve az igazgatótanács tagja is vagyok.”

wolff-not-happy

„Ezek pedig nem fognak változni, akár vezetői szerepben leszek, akár nem” – mondta Wolff, aki számára kihívást jelent, hogy megfordítsa csapata szekerét, így biztosan nem unatkozik, ami, mint mondta, kulcsfontosságú a számára:

„Számomra mindig inkább az unalom jelenti a kockázatot, mintsem a kiégés. És ezért állok e mostani kihívások elébe még akkor is, ha néha nagyon-nagyon nehéznek érzem a kezelésüket.”

wolff-vegas

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: