DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
Hírösszefoglaló

Túl gyors Verstappen, méltóságteljes Hamilton – vasárnapi F1-es hírek

Loeb közelít Sainzra, Steinernek fáj, hogy elmaradt a búcsúzás, Horner Hamiltont méltatta, Verstappen fölényéből profitálna a Formula–E – vasárnapi F1-es hírek és sztorik.

Ma is sok témát szolgáltatott számunkra a Dakar, ezek közül az kívánkozik az első helyre, hogy Sebastien Loeb harmadik idei szakaszgyőzelmével közelített az éllovas Carlos Sainzra az összetettben, s voltak vezéráldozatok is az autós értékelésben: a kétszeres győztes Nani Roma kiesett, Mattias Ekström pedig kiszállt az elsőségért vívott harcból.

loeb-dakar-2



A tegnapi kizárást követően reagáltak a történtekre a T3-asok között egészen idáig remek teljesítményt nyújtó Goczalék, s emellett természetesen ma is külön beszámoltunk arról, hogyan szerepeltek a magyar versenyzők: a Qualisportnak erős napja volt, Gyenes Emánuel már a legjobb tízben a Rally2-esek között.

A Haas éléről elmozdított Günther Steinernek a birminghami Autosport International biztosított lehetőséget arra, hogy megszólaljon. Az olasz sportvezető elmondása szerint fáj neki, hogy még elköszönni sem tudott a csapattagoktól, és annak a meggyőződésének is hangot adott, hogy nélküle talán már nem is lenne az F1-ben az amerikai csapat.

usa-haas-4

A korábbi vb-ezüstérmes Eddie Irvine arról beszélt, hogy szerinte nem fog már több bajnoki címet nyerni Lewis Hamilton – akiről egyébként egy rendkívül cuki videót osztott meg a Mercedes, melyen a hétszeres világbajnok kutyák gyűrűjében válaszolt különböző kérdésekre.

Hamiltonról ejtett szót több megszólalásában Christian Horner is, aki úgy véli, hogy a Mercedes klasszisa emelt fővel viselte a 2021-ben Abu Dhabiban történteket, s azt is kifejtette, hogy szerinte elkerülhetetlen, hogy a csapatok kivételezzenek az olyan nagy sztárokkal, mint a brit vagy éppen Max Verstappen.

hamilton-austria

Verstappenről első F1-es csapatfőnöke, Franz Tost felidézte, mikor érezte először úgy, hogy azonnal a királykategóriába akarja vinni az akkor még csak 16 éves hollandot – és még egy érdekes nyilatkozat mára: az FIA elnöke arra tett utalást, hogy nagyobb figyelmet kell fordítani Afrikára, és megszólalásában a meghiúsult Dél-afrikai Nagydíj is szóba került.

Ami a Dakaron és az F1-en túli témákat illeti: Marcus Ericsson ismét szót emelt az úgynevezett „sárkány-manőver” ellen, mely szerinte súlyos biztonsági kockázatot jelent az Indy 500-on, hónapokkal a szezonzáró után változott a GT Open bajnokának kiléte, és azt is összesítettük, hogy mikor rendezik a MotoGP-bemutatókat. Jövő héten kezdődik!

jake-dennis-2

Végül egy kis Formula–E: Pascal Wehrlein nyerte az elektromos széria szombat esti szezonnyitóját, erről a versenyről itt olvasható az összefoglaló, míg a Red Bull kötelékébe tartozó címvédő, Jake Dennis arról beszélt, hogy Max Verstappen F1-es dominanciájából profitálhat az elektromos sorozat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: