Hatalmas áttörés lehet! A Lenovo és a DeepBrain AI videógenerátora segíthet a súlyos betegek kommunikációjában

2024. jan 12. 15:42
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
/Fotó: X

Az ALS-ben szenvedő Erin Taylor a CES-en letesztelhette a Lenovo által fejlesztett videógenerátort / Fotó: Lenovo

A Lenovo és a DeepBrain AI együttműködésével hiperrealisztikus, háromdimenziós AI avatárgenerátort fedtek fel a 2024-es CES-en, ezzel pedig a két cég elérheti a hatalmas célját, vagyis segíthetnek megőrizni a degeneratív betegségekben szenvedők hangját, személyiségét és fizikai megjelenését is.

A mesterséges intelligencia által vezérelt avatár a jelek szerint a közeljövőben segíthet majd átalakítani a kommunikációt és az emberekkel való kapcsolatot a súlyos fogyatékkal élő betegek számára. Erin Taylor, egy 24 éves nő, akinél a közelmúltban amiotrófiás laterálszklerózist (ALS) diagnosztizáltak, most a világ egyik legnagyobb fogyasztói elektronikai kiállításán Las Vegasban le is tesztelhette a koncepciót, ami hamarosan hatalmas áttörést jelenthet majd, olvasható a TECHEBLOG-on.

Az ALS az akaratlagosan mozgatható izmokat beidegző agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával járó végzetes betegség, mely során a beteg végül teljesen elveszíti mozgásképességét. Az ALS a mai napig nem gyógyítható, végzetes betegség, a jövőben azonban mégis hatalmas segítséget jelenthet majd a Lenovo és a DeepBrain AI által kifejlesztett videógenerátor akár az ebben a betegségben szenvedőknek is.

A Lenovo emellett kifejlesztett egy prototípust egy új prediktív mesterséges intelligencia eszközhöz is, amely felgyorsítja a szövegbevitelt olyan esetekben, amikor már a hagyományos billentyűzet vagy hangfelolvasó technológia sem lehet opció – mint például az ALS előrehaladottabb állapotában.

Ez egy fantasztikus példa a generatív mesterséges intelligencia kiaknázatlan lehetőségeire, ara, hogy az egyéneket megerősíthetjük és egy befogadóbb jövőt építhetünk fel, különösen az ilyen együttműködésekkel. A kiterjedt megoldásportfóliónkat és házon belüli szakértelmünket kihasználva örömmel keressük meg a lehetőségeket, hogy újragondolhassuk, mi az ami lehetséges, és segíthessünk – mondta Scott Tease, a Lenovo nagy teljesítményű számítástechnikai és mesterséges intelligencia részlegének alelnöke és főigazgatója a 2024-es CES-en.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

mesterséges intelligencia

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

mesterséges intelligencia AI avatar súlyos betegség kommunikáció Lenovo ALS