szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökének fotója pedig Virág elvtárs mellé került.

A tanú című film egyik idézetét ragasztották ismeretlenek a Szuverenitásvédelmi Hivatal frissen kinevezett elnöke, Lánczi Tamás budai lakóházának kapujára.

A 444.hu fotója szerint a papíron az olvasható: „aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló.”

Az idézet mellett három fotó került a táblára: A tanú egyik főszereplőjéé, Virág elvtársé, a karakter alapjául szolgáló Péter Gábor ÁVH-parancsnoké és Lánczi Tamásé.

A köztársasági elnök szerdán nevezte ki a februártól működő Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökének Lánczit, aki az elmúlt húsz évben Orbán Viktor beszédírói stábjának tagjaként, Navracsics Tibor kabinetfőnökeként, a Századvég elemzőjeként, a Figyelő főszerkesztőjeként, majd az MTVA online igazgatójaként és műsorvezetőjeként is dolgozott, sőt Habony Árpád egyik cégének ügyvezetője is volt.

Hogy ez a hivatal miért szemfényvesztés, arról az alábbi cikkünkben írtunk:

Annyira fontos a kormánynak a szuverenitás, hogy már a kampányban is feláldozza azt

Vajon mit gondolnánk akkor, ha a kormány a jelenleg működő rendőrség mellett létrehozna egy másik rendőrséget, szinte ugyanazon a néven, ugyanazzal a feladattal és a kettő egymás mellett működne? Valószínűleg azt, hogy a rendőrség nem működik megfelelően, ezért van szükség egy újra. Vagy azt, hogy az új rendőrség kamu és azok a bűnözők sem valóságosak, akiket üldöznek.