Vágólapra másolva!
A Duolingo a külsős munkatársainak 10 százalékát elbocsátotta a mesterséges intelligencia miatt.
Vágólapra másolva!

Elbocsátotta külsős munkatársainak 10 százalékát a Duolingo, arra hivatkozva, hogy feladataikat különböző, mesterséges intelligencián (MI) alapuló eszközök veszik majd át. A vállalat szóvivője szerint egész egyszerűen nincs annyi feladat, mint korábban, azokból, amit ezek a küsősök végeztek és ez részben az MI-nek köszönhető.

A Duolingo szerződéses munkatársainak 10 százalékát elbocsátotta a mesterséges intelligencia miatt Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 Tatiana Shepeleva/Shutterstock. No use without permission./Tatiana Shepeleva

A cég vezérigazgatója, Luis von Ahn novemberben azt mondta a részvényeseknek, hogy a vállalat tartalomgyártásra egyre inkább MI-t használ, mert az sokkal gyorsabb. A Duolingo az alkalmazásban hallható hangokat is egyre inkább MI segítségével állítja elő és korábban a fogyasztók is találkozhattak MI-n alapuló funkciókkal, így például a tavaly bemutatott Duolingo Max csetrobotot is tartalmazott, mely elmondta, hogy miért voltak jók vagy hibásak a felhasználók válaszai a nyelvtanuló alkalmazásban - írja az Engadget nyomán a Világgazdaság.

A cég szóvivője szerint

a történtek ugyanakkor nem jelentik azt, hogy az MI egy az egyben lecseréli a dolgozókat.

További részleteket ide kattintva olvashat.