Figyelje a postást: péntektől érkezik az emelt összegű nyugdíj

Postás, dupla nyugdíj, kézbesítés, Budapest, XIII. kerület, 2023. 02. 08.
Budapest, 2023. február 8. Postás dupla nyugdíjat kézbesít egy nőnek a főváros XIII. kerületében 2023. február 8-án. Korábban kézhez kaphatják a februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerű ellátást azok, akik azt postai úton kérték. Akik bankszámlára kapják a járandóságukat, azokhoz február 10-én érkezik az utalás. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
„Pénteken érkezik a hat százalékkal megemelt nyugdíj, több mint két és fél millió idős ember kap átlagosan 13 ezer forinttal többet" – jelezte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

Ismét pénzt kapnak a nyugdíjasok

Január elsejével 6 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, azonban itt nem áll meg az emelések és a juttatások sora: továbbra is kifizeti az állam a teljes 13. havi nyugdíjat, illetve idén újra van esély arra, hogy a gazdasági növekedés függvényében prémiumot is kapjanak a nyugdíjasok. 2010 óta a nyugdíjak átlagos összege 97 ezer forintról 217 ezer forintra nőtt, vásárlóértékük csaknem 20 százalékkal nagyobb. Ezzel szemben Gyurcsányék az általuk előidézett válság során az idősektől elvették a 13. havi juttatást, amit a mostani kormány adott vissza.

A nyugdíjasok az új évben is számíthatnak a kormányra, amely az idén januártól 6 százalékkal emeli a nyugdíjakat

- erről beszélt korábban a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára.

Nyugdíjutalási időpontok 2024-ben

A várható nyugdíjutalási időpontok listájánál a Magyar Államkincstár eddig követett gyakorlata az irányadó. A kifizetés várható időpontjaiban lehetnek változások, de egyelőre ezeken a napokon várhatják a kifizetést azok, akik bankszámlára utalással kérik járandóságukat:

Január hónapra: január 12. (péntek)

Február hónapra: február 12. (hétfő)

Március hónapra: március 12. (kedd)

Április hónapra: április 12. (péntek)

Május hónapra: május 10. (péntek)

Június hónapra: június 12. (szerda)

Július hónapra: július 12. (péntek)

Augusztus hónapra: augusztus 12. (hétfő)

Szeptember hónapra: szeptember 12. (csütörtök)

Október hónapra: október 11. (péntek)

November hónapra: november 12. (kedd)

December hónapra: december 2. (hétfő)

Az utalások bankszámlákon való jóváírása egyeseknél akár a kifizetés várható napján, másoknál az azt követő munkanapon történhet meg.