Holtan találtak egy idős házaspárt egy majdnem 50 fokos házban Dél-Karolinában

földgáz, gázfogyasztás, gázfűtés, fűtés, termosztát, illusztráció, 2021.11.22.
Vágólapra másolva!
Holtan találtak egy idős házaspárt otthonukban Dél-Karolinában. A hatóságok mikor kiérkeztek a helyszínre, megdöbbenve vették észre, hogy a fűtés meghibásodott és majdnem 50 Celsius-fok van a házban. Az ügyben vizsgálatot indítottak.
Vágólapra másolva!

A család elmondta a rendőrségnek, hogy január 3-án jártak 80 éves szüleik otthonában, hogy megnézzék minden rendben van-e a fűtéssel, mert az idős házaspár arra panaszkodott, hogy nagyon hideg van a házban - írta a spartanburgi rendőrség.

A házaspár gyerekei szerint sem a fűtés sem a bojler nem működött, majd valamit a bojlernél beállítottak, ezután elhagyták szüleik házát és három napig nem hallottak felőlük semmit - közölte a rendőrség.

A spartanburgi rendőrség január 6-án este kiment ellenőrizni a házat. Az elsősegélynyújtók az ablakon keresztül másztak be a házba, és holtan találták a férfit és a nőt

- írja az Inside Edtidion.

A férfi az ágyon feküdt, a nő pedig egy székben kuporgott. Amikor egy orvos megmérte a házaspár hőmérsékletét, a hőmérő 41 fokot mutatott. A házban pedig 48 fokot mértek - közölte a rendőrség.

A tűzoltók miután kizárták a szén-monoxid mérgezést és mivel tűz sem keletkezett a házban, így lementek az alagsorba megvizsgálni a fűtőtesteket, amelyek valamilyen meghibásodás folytán, több mint 500 fokos melegen izzottak.

Az ügyben a hatóságok további vizsgálatokat indítanak - írja a The State.