Lázár János nem indul egyéni képviselőjelöltként 2026-ban, MZP kommentben hívta ki: „Itt a lehetőség!”

2024. jan 8. 7:06
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Lázár János és Márki-Zay Péter küzdelmére az egész ország figyelt / Fotó: Séra Tamás grafika

Lázár János és Márki-Zay Péter küzdelmére az egész ország figyelt 2022-ben / Fotó: Séra Tamás grafika

Lázár János 2026-ban nem indul újabb egyéni parlamenti mandátumért a választókerületében. Az építési és közlekedési miniszter azért döntött így, mert szerinte megújulásra van szükség, amit nem szeretne akadályozni.

Lázár János a Facebook-oldalán jelentette be a hírt:

Hat országgyűlési ciklus, azaz közel negyedszázadnyi képviselőség után, 2026-ban nem indulok újabb egyéni parlamenti mandátumért a választókerületben.

(A legfrissebb hírek itt)

Döntését így indokolta: „Az elmúlt évek közös eredményeire, az ígéretek teljesítésére, a többször megerősített felhatalmazásra büszke vagyok. Köszönettel tartozom érte a választóimnak és a támogatóimnak, a munkatársaimnak és a családomnak. Életemnek ezt a korszakát most lezárom. Ezt a ciklust követően egyéni választókerületi képviselő már nem leszek, de politikus maradok: a szűkebb és a tágabb pátriám, a magyar vidék és az Alföld, a politikai közösségem és a pártom továbbra is számíthat a munkámra”.

A miniszter azt is hozzátette, hogy szerinte Hódmezővásárhelyen gyökeres változásra van szükség.

„Hódmezővásárhely ma a végletekig megosztott, egyre jobban lemaradó város. Ha ezen változtatni akarunk, kevesebb pártpolitizálásra és több munkára, kevesebb vitára és több közös nevezőre van szükség. Az új műsorhoz pedig új férfi kell. Vagy nő – majd a választók eldöntik. Teljes sorcserére van szükség a városban: 2024-ben új polgármesterre, 2026-ban pedig új országgyűlési képviselőre. Ennek a megújulásnak én az elősegítője, nem pedig az akadálya leszek” – fogalmazott.

A bejegyzésre többek között Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere hosszan reagált. A városvezető többek közt ezt írta kommentben Lázár posztja alá:

„Hódmezővásárhely már azt is megköszöni, ha nem akadályozod az elmúlt években megindult fejlődést: a város ugyanis éppen hogy nem lemarad, hanem minden ranglistán emelkedett: a KSH szerint tavaly már a 10. lett a megyei jogú városok között, a legápoltabb közterületekkel, legjobb helyi közlekedéssel és hulladékgazdálkodással.

Majd így folytatta:

Most, két évvel azután, hogy a körzetben fényes győzelmet arattál velem szemben (…), miután bejelentetted, hogy képviselő már nem leszel, itt a lehetőség, indulj el te a Fidesz színeiben a polgármesterségért Vásárhelyen! Egy disznóvágás, néhány száz vagy néhány ezer, romos házakba bejelentett szerbiai magyar voksturista (megszavaztátok, teljesen legális!), és nyerhető a város!”

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Lázár János

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Lázár János Márki-Zay Péter hódmezővásárhely mandátum