DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
Tereprali

Varga Racing: Mauritániára gyúrtak a dakhlai pihenőnapon

Mindenről szólt, csak a pihenésről nem a 2024-es Africa Eco Race pihenőnapja a Varga Racing Team számára. A szervizcsapat egész nap gőzerővel dolgozott a Toyota Hilux Overdrive versenyautón.

Pihenőnapnak nevezik, ám a régi terepralis mondás és tapasztalat szerint mindenről szól, csak a pihenésről nem. A versenynapokhoz képes nincs stressz és teljesített kilométer, tennivaló viszont annál több: ilyenkor kell gondoskodni az autó teljeskörű átvizsgálásáról, szervizéről, valamint minden másról is, amelyre a hajsza közben nem jut idő. Ilyen volt a 2024-es Africa Eco Race pihenőnapja is, amelyet hosszú ideje minden alkalommal gyönyörű környezetben, az Atlanti-óceán partján, a nyugat-szaharai szörfparadicsomban, Dakhlában tölt a mezőny.

Varga Imre pilótának és navigátorának, Toma József Csimpinek ezúttal nem kellett a rajthoz rohannia, tennivalójuk azonban akadt bőven. Besegítettek a háromfős szervizcsapatnak, akik a 200-as rajtszámú narancssárga Toyota versenygép minden porcikáját alaposan átvizsgálták. Noha az ötödik szakaszon az autó kifogástalanul üzemelt és az autósok között a 2. helyre repítette párost, akadt rajta javítanivaló…

varga-2



„A teljeskörű átvizsgálás és szerviz során bebizonyosodott, hogy a szombati őrületes száguldozás alaposan megviselte a futóművet. Néhány alkatrészt cserélnie kellett a srácoknak, akik alapos munkát végeztek. Tominak, Viktornak és Gombinak is köszönöm az eddigi helytállást, ezen a pihenőnek mondott napon is nagyon kitettek magukért. Bár a határt csak holnap reggel lépjük át, mi fejben már Mauritániában vagyunk, ahová szeretnénk magunkkal vinni a legutóbbi két versenynap lendületét is” – fogalmazott Varga Imre.

Toma József Csimpi szerint a különítmény felkészült a viadal újabb kihívásaira: „Mauritánia mindig vízválasztó az Africa Eco Race-en, ugyanis óriási dűnék vannak ott és szinte folyamatosan mély homokban kell menni. Az előző versenyen már ezen az autóval mentünk, így tudjuk, hogy a Hiluxnak fekszik ez a fajta terep. Ha a megfelelő guminyomást sikerül belőnünk, akkor reményeim szerint minden rendben lesz. Bizakodva várjuk a folytatást” – mondta a navigátor.

varga-3

A mezőnyre hétfő reggel egy hosszú összekötő, valamint a határátlépés vár, aztán következik a hatodik szelektív szakasz: a táv 205 kilométer lesz, a versenyzők Boulanouar térségéből rajtolnak és Chamiban érnek célba.

Mauritániában összesen hat szelektív szakaszt bonyolítanak, míg az utolsó menetet már Szenegálban futják majd. Az Africa Eco Race össztávja 5500 kilométer, amelyből közel 4000 kilométert tesz ki a 12 szelektív szakasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: