Elhunyt Mário Zagallo; Krakovszki Zsolt: Van még javítanivalónk, de...

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.01.06. 22:06
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:

Kilencvenkét éves korában elhunyt Mário Zagallo, aki futballistaként az 1958-as és az 1962-es, szövetségi kapitányként az 1970-es, Carlos Alberto Parreira segítőjeként az 1994-es világbajnokságon lett aranyérmes. Ő volt az első a sportágban, aki játékosként és edzőként is vb-t nyert. A brazil legendáról, aki mind a négy nagy riói klubnál, a Flamengónál, a Fluminensénél, a Botafogónál és a Vasco da Gamánál sikeres volt, Malonyai Péter írt megemlékezést.

Nagyon mélyről indult a Mezőkövesd, és bár a Kuttor Attila irányította együttes továbbra is nehéz helyzetben van, vonal felett, azaz, bennmaradó pozícióból várja a bajnokság februári folytatását. A csapatkapitány Cseri Tamás korábban tulajdonképpen kihagyhatatlan volt a kezdő tizenegyből, ősszel az első nyolc fordulóban egyszer sem kezdett, a következő kilenc találkozón viszont már igen, és nem lehet elvitatni, hogy játékával, karizmájával tudott segíteni.

„Nem ez volt az első meccsem a válogatottban, de úgy gondolom, sikerült élnem a lehetőséggel. Természetesen van még mit fejlődnöm, egy helyzetet most is kihagytam. A csehek ellen megtapasztalhattunk egy igen kemény védekezést mind mélységében, mind a fellépő kettes védőikkel. Van még javítanivalónk, de jó irányba haladunk” – foglalta össze az elvesztett Eb-főpróba tanulságait a kézilabda-válogatott játékosa, Krakovszki Zsolt, akinek testvére, Bence is pályán lehetett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik