Kiszámolták, hány orosz katona halhat meg idén a háborúban

2024. jan 6. 18:24
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Lassan két éve tart az orosz-ukrán háború/Fotó: MTI/EPA/Alessandro Guerra

Lassan két éve tart az orosz–ukrán háború / Fotó: MTI/EPA/Alessandro Guerra

Február végén két éve lesz, hogy tart az orosz–ukrán háború. Putyin inváziója Ukrajna ellen még mindig nem fejeződött be, de közben rengeteg orosz katona is életét veszti. Itt vannak a brit védelmi minisztérium számításai.

A Telex azt írja, hogy a britek szerint az orosz hadsereg idén 500 ezer fős létszámvesztéssel számol, és számításaik szerint 2023-ban naponta átlagosan 300 orosz katona halt meg az Ukrajna elleni háborúban.

Az orosz–ukrán háború eddigi legnagyobb kibertámadását hajtották végre – „Katasztrofális pusztítást okozott”

Az orosz–ukrán háború eddigi legnagyobb kibertámadását hajtották végre – „Katasztrofális pusztítást okozott”

A britek arról is beszámoltak, hogy Oroszország célja még mindig az, hogy megszerezzék a légi fölényt Ukrajna felett. Karácsony előtt azonban az ukránok lelőttek három orosz vadászgépet, ami a szárazföldi csapataik taktikájára is hatással volt. Jelenleg az orosz katonák kisebb intenzitással támadnak, mint a gépek elveszítése előtt.

Az oroszok pedig arról számoltak be, hogy szombatra virradóan négy ukrán rakétát lőttek le az elcsatolt Krím felett. Később arról szóltak a hírek, hogy egy visszavert ukrán dróntámadásban 36 drónt semmisítettek meg a félsziget felett.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

orosz ukrán háború

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

orosz ukrán háború katonák