Szabó István: Megoldást kell találnunk a helyzetre!; az olimpia lebeg Vas Blanka szeme előtt

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.01.05. 23:01
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:


Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője lapunknak nyilatkozva beszélt hobbiról, francia énekesnőről, és természetesen szóba került Szuhodovszki Soma és Szalai Gábor is, akik távoztak a KTE-től. Az 56 éves tréner elárulta, korábban ötször teljesítette a maratonit, a legutóbb ötvenévesen. Ugyan most is lefutná a távot, de korábban ebből is versenyt csinált, harcolt az idővel, így bántaná, ha már nem tudna olyan gyors lenni, mint évekkel ezelőtt. Heti három-négy alkalommal azért még elmegy futni, tíz-tizenkét kilométer a penzuma: „Hogy milyen tempóban, azt inkább hagyjuk.” Elárulta viszont, visszanézte-e a téli szünetben a KTE őszi meccseit.

Santa Cruzba, a soron következő bajnokira buszozott, amikor lapunk elérte Filipovity Márkót, a nyár óta a brazil Flamengóban játszó 27 éves válogatott kosárlabdázót. Az erőcsatár elmondta, arrafelé az európaitól eltérő rendszerben zajlik az idény. Általában öt-hat napos periódusok vannak, most épp öt napra utaztak el, lejátszanak két találkozót, aztán otthon lesz két meccsük. Jelenleg tizenöt győzelemmel és két vereséggel vezetik a tabellát, igaz, a szurkolók elvárásai szerint harminc ponttal kellene hozniuk minden meccset. Filipovity már beszélt az új szövetségi kapitánnyal, Gasper Okornnal, ha meghívót kap, örömmel jön haza az Eb-selejtezőkre.

Hányszor jött úgy ki a versenyek után a vegyes zónába, hogy nem érti, mi történt, hogy érmet akart... Mások is úgy gondolták, esélyes a dobogóra, aztán valami mindig hiányzott a sikerhez. Azt, hogy Kós Hubert odaérhet a legjobbak közé, jó ideje mondogatták sokan, s így vélte ezt Bob Bowman, a legendás edző is, aki tárt karokkal fogadta a magyar fiút. Kettejük közös munkája már néhány hónappal később világbajnoki aranyat hozott kétszáz háton, és hol van még az út vége...? Interjú a világ- és Európa-bajnok úszóval a Képes Sport mellékletben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik