DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 13. hétfő
F1

Csak 2027-ben lesz igazi önmaga az Audi

James Key szerint gőzerővel dolgoznak, építik a projektjüket, de valószínűleg az első évükben még nem lesz minden a helyén, annyi a fontos tennivaló.

Várhatóan csak 2027-re éri el a kívánt állapotot az F1-be 2026-ban megérkező, de a Saubernél már tavaly óta dolgozó, a projektjét építő Audi – erről beszélt James Key technikai igazgató, aki szeptemberben csatlakozott a német gyártó F1-en dolgozó stábjához.

„A folytatást illetően van egy elég jelentős, és jól dokumentált tervünk, amely szerint már dolgozunk is” – mondta Key az Autosportnak.

„A megfelelő tehetségek bevonzása már zajlik a jelenleg meglévő tehetségeink mellé, és ez nyilvánvalóan prioritást élvez; keményen dolgozunk ezen a háttérben. Nyilván mindenkinél van kertészkedési szabadság, mielőtt csatlakozna, ezzel tisztában vagyunk, de természetesen nem várunk erre, sok mindent csinálhatunk a majd érkező extra emberek nélkül is” – tette hozzá.

2023 Brazilian Grand Prix - Saturday-11_resize



„De összességében a céljaink eléréséhez terjeszkednünk, bővülnünk kell a fontos területeken, sőt igazából minden területen, ami azt illeti. Mindenhol feljebb kell kapcsolnunk, ez a rövid távú terv, és pontosan ezt is csináljuk most, szorosan dolgozunk rajta Andreas Seidllel 2024-re, és a jövőre nézve is, aztán meglátjuk, hogy hogyan alakul.”

„Azt gondolom, hogy valószínűleg a célzott formánkat nem érjük el 2027 előtt, mert elég sok a tennivaló, de sokkal jobb állapotban leszünk, ahogy közeledünk 2026-hoz. Ez teremti meg nekünk a lehetőséget ahhoz, hogy megtegyük majd a szükséges előrelépést” – tekintett előre a projekt építésével kapcsolatban Key.

A Sauber az Alfa Romeóval már szakított, 2024-ben a Stake lesz a névadó szponzor, így az Audi neve még nem jelenik meg a csapatnál, de a motorfejlesztés már gőzerővel zajlik, és az egész háttér megszervezése, felépítése, a megfelelő emberek leigazolása folyamatban van – ahogy azt nemrég például a Ferrarinál első évét lezáró Fred Vasseur is elmondta, egy döntés eredményét nagyjából két év múlva láthatjuk, már ami az átszervezéseket, emberek leigazolását illeti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: