Visszavágtak a görögök, vereséggel kezdtük az Eb-t

Vágólapra másolva!
2024.01.04. 18:50
null
Fotó: MVLSZ/Derencsényi István
A férfi vízilabda Európa-bajnokság B-csoportjának 1. fordulójában a magyar válogatott 10–8-ra kikapott a görögöktől.

 

VÍZILABDA
FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG (ZÁGRÁB, DUBROVNIK)
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT
GÖRÖGORSZÁG–MAGYARORSZÁG 10–8 (2–1, 3–2, 2–3, 3–2)

Zágráb. V: Alexandrescu (román), Bourges (francia)
GÖRÖGORSZÁG: ZERDEVASZ – FUNDULISZ 2, Alafrakisz, Derviszisz, KAKARISZ 2, Vlahopulosz 2, Argiropulosz 2. Csere: Jeniduniasz, SZKUMBAKISZ 1, Juvecisz, Papanasztasziu, Nikolaidisz 1. Szövetségi kapitány: Theodorosz Vlahosz
MAGYARORSZÁG: BÁNYAI – Vigvári Vendel, FEKETE G. 3, Pohl, Molnár E., BURIÁN 2, TÁTRAI D. 2. Csere: Hárai, Nagy Ádám 1, Vigvári Vince, Vismeg Zs., Kovács P. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
Emberelőny-kihasználás:
11/4, ill. 8/2
Kettősemberelőny-kihasználás: 1/0, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: 3/3, ill. 1/1
Kipontozódott: Nagy Ádám (31. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Papanasztasziu (20. p.), Hárai (26. p.)
MESTERMÉRLEG

Varga Zsolt: – Nagyon fontos volt, hogy végig ottmaradtunk a görögök nyakán, végül nem tudtuk a magunk javára fordítani a mérkőzést, noha a helyzeteink megvoltak hozzá. Ezzel együtt büszke vagyok a fiúk erőfeszítésére, a harcra, a blokkokra, a védésekre, előremutató volt a játék, nekünk ez az utunk. Ha meccsről meccsre fejlődünk, így tudunk fontos mérkőzéseket nyerni. Nagyon hálásak vagyunk, hogy ilyen sok szurkoló kijött a találkozóra, és nagyszerű hangulatot teremtett, sokat segítettek nekünk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Közel volt a bravúrhoz a magyar férfiválogatott a görögök elleni Európa-bajnoki nyitányon, de a nagyobb rutin, néhány nüansz és a szerencse az ellenfél javára döntött. Ha valaki egyáltalán nem követi a vízilabdát, az nyilván csodálkozik a fenti mondaton, hiszen a világbajnokra vonatkozik a vb-ezüstérmes ellen, de hát a magyar csapatból ezúttal hiányzik kilenc fukuokai győztes, a görögök ugyanakkor egyáltalán nem tartalékolnak, ráadásul a visszatérő Angelosz Vlahopulosszal még erősödtek is a tavalyi csapatukhoz képest. A párizsi olimpia után kiderül, hogy melyik út vezet eredményre hosszú távon, csütörtök este Zágrábban egyelőre az derült ki, hogy az alaposan megfiatalított, mindössze 23.5 éves átlagéletkorú magyar válogatott sincs túl messze a teljes harci díszben érkező görögöktől.

Varga Zsolt szövetségi kapitány az első meccsre Szeghalmi Zsombort és Varga Vincét nem nevezte, de így is öt olyan játékos volt a tizenhármas meccskeretben, aki élete első világversenyén vesz részt, közülük négyen – Bányai Márk, Kovács Péter, Tátrai Dávid és Vismeg Zsombor – be is mutatkoztak a nyitányon. A mérkőzés első gólját éppen Tátrai lőtte, a villámgyorsan végigvitt lefordulás megmutatta, mi lehet a fiatal csapat egyik legnagyobb fegyvere.

A pozíciós játékot erőltető görögök azonban még az első negyedben fordítottak, persze amelyik csapatnak két olyan erős centere van, mint az ellenfélnek, az nyilván a bejátszásokat erőlteti. Konszantinosz Kakarisz ezúttal is tarthatatlan volt, rajta kívül a beúszkáló Sztilianosz Argiropulosz is rendre emberelőnyt harcolt ki. A görögök az első fórjaikat belődözték, ezzel lépéselőnybe kerültek, utána azonban az emberhátrányos védekezésünk nagyon szépen összeállt, és Bányai is stabil pont volt a kapuban.

A másik térfélen is megvoltak az emberelőnyös lehetőségek, azonban ezekkel nagyon bőkezűen bántak a mieink. Emmanuel Zerdevasz is jól védett, a fej körüli lövések ugyanakkor egyáltalán nem ízlettek neki. A kifejezetten rossz emberelőnyös játék ellenére a magyar válogatott két gólnál messzebb nem engedte el a görögöket az első két negyedben.

A térfélcsere után Fekete Gergő centerakciógóllal jelentkezett, ezután többször is támadhattak a mieink az egyenlítésért, ám rendre kimaradtak a lehetőségek, a kettős emberelőnyben kapusba durrantott lövés fájt ezek közül a leginkább. Egyenlítés helyett megint kettővel vezettek a görögök, majd felpörögtek az események, egy perc alatt esett három gól, ebből kettőt Varga Zsolt együttese lőtt, így csak egygólos maradt a hátrány az utolsó negyed előtt.

A záró játékrész a görögöké lett, a kulcsmozzanat talán az volt, amikor egy kipattanót három védő között az ellenfél centere szedett össze, Hárai Balázs odanyúlt, az ítélet ötméteres és cserés kiállítás – az utóbbi meglehetősen szigorú halmazati büntetés volt. Argiropulosz belőtte a büntetőt, és ugyan Burián Gergely egyszer még visszahozta a csapatot egy gólra, a végjátékban jött Dimitriosz Szkumbakisz, és eldöntötte a meccset. Egyrészt lőtt egy gólt, másrészt három magyar támadást is a faulthatáron belül bekkelt végig, így esély sem volt az egyenlítésre. Vlahopulosz büntetőjével először vezettek hárommal a görögök, Fekete azonban szabaddobásból visszaállította a mérkőzés nagy részében meglévő kétgólos különbséget. Ennyi is maradt a végére, a görögök 10–8-ra győztek, összességében megérdemelten, de nem érheti szó a ház elejét, még ha némi hiányérzet maradhatott is bennünk a meccs után.

A fiatal magyar válogatott hatalmasat küzdött, nagyszerű kapusteljesítményt és védekezést láthattunk, támadásban is voltak villanások, és ha a torna későbbi szakaszában ismét szembejönnének a görögök, érzésünk szerint nem mehetnének biztosra. A kezdeti lámpalázon túlesve, vagányabb lövésekkel és jobb emberelőnyös játékkal még ennél is jobb lesz a csapatunk, pedig már most sem rossz.

Korábban
Grúzia–Olaszország 5–22
(0–5, 2–6, 0–6, 3–5)

NS-VÉLEMÉNY – SZABÓ ZOLTÁN, BEK-GYŐZTES VÍZILABDÁZÓ
– Kiváló kapusteljesítményt és jó védekezést láthattunk a magyar válogatottól, ugyanakkor támadásban kicsit késői volt az ébredés. Összességében ez nagyon becsületes teljesítmény volt, nincs semmi szégyenkeznivalónk. Nüanszok döntöttek, kellett volna némi szerencse, hiszen a görögök két lövése is a blokkról perdült a kapunkba, és a végén egy kipattanó rossz helyen landolt, három védőnk között az ellenfél centerénél kötött ki a labda, ebből lett Hárai Balázs cserés kiállítása. Biztató kezdés volt.
A CSOPORT ÁLLÁSA
M
Gy
Ny. Szl.
V Szl.
V
LG–KG Gk
P
1. Olaszország1
1


22–5
+17
3
2. Görögország
11



10–8+23
3. MAGYARORSZÁG
1

1
8–10
–2
0
4. Grúzia
1


1
5–22
–170

 

PERCRŐL PERCRE


8. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

8. perc Bányai véd még egy nagyot.

Eb-n még soha nem kaptunk ki a görögöktől.

8. perc De Fekete is jól védekezik, Burián dettó. Fekete nagy gólt lő szabaddobásból nyolcról, jobbal a jobb felsőbe. 8–10

7. perc Pohl bejátszása Szkumpakiszé.

7. perc Vlahopulosz jobbal a jobb felsőbe lő, 7–10, eldőlt.

6. perc De Szkumpakisz labdát szerez hátul, alighanem eldőlt ezzel a meccs. Bányai ellen büntetőt ítélnek? Nem, Nagy csapott oda Vlahopulosz kezére a bal sarok előtt.

6. perc Rossz a bejátszás, jönnek a görögök, de Szkumpakisz lövése a blokké.

5. perc Szkumpakisz háromról jobbal a jobb alsóba lő egy okos lóbálás után. Előtte hárman is elsüllyedtek. 7–9

4. perc De kiválóan védekezünk, Nagyról kiáll Fudulisz, a második személyi hibája, Burián jobb szélről ballal most a túlsó sarokba lő. 7–8!

3. perc Argiropulosz tekerése a kapusé. Rázendít a magyar tábor, kell a gól. De elveszik a labdát.

3. perc Kovács kiharcol egy előnyt...Tátrai jobbal jócskán a léc fölé lő négyről.

2. perc Argiropulosz büntet, jobbal a bal alsóba lő. 6–8

2. perc Hárai piros lapot kap, vállon ütötte védekezés közben a görög centert.

2. perc Vismeg helyzetben, de a blokkba püföli a labdát.

1. perc Pohlé ismét a labda, Zerdevasz eléri a bal alsó előtt Burián ötméteres pattintását. De Bányai is ihletett formában véd, lásd Szkumpakisz közeli bombáját!

1. PERC FOLYTATJUK!

Az Eb-n egy kvótát lehet szerezni a párizsi olimpiára, ezt a torna győztese kapja, vagy az a válogatott, amely a még nem kvótás csapatok közül a legelőrébb végez – a mieink világbajnokként már kint vannak az olimpián.

A résztvevő csapatokat az Eb-k történelme során először két divízióra osztotta az előző Eb-n és a selejtezőkön nyújtott teljesítmény alapján – a magyar válogatott a legjobb nyolcba, azaz az első divízióba került. Mindkét osztályban két négyes csoportba sorsolták a résztvevőket. A divízió 1-ben (A- és B-csoport) a két csoportgyőztes és -második egyből a negyeddöntőbe jut, a harmadik és negyedikek pedig keresztbe játszanak a divízió 2 (C- és D-csoport) két csoportjában első két helyen végzőkkel a nyolc közé jutásért. A divízió 2 két csoportjában harmadik és negyedik helyen végzők a folytatásban a 13. helyért küzdenek majd meg.

8. PERC VÉGET ÉRT A HARMADIK NEGYED!

8. perc Argiropulosz ziccerben, de Bányai eléri a bal alsó előtt a közeli próbálkozást! MELLÉ, centerből a bal sarok mellé húzza a labdát Kakarisz! Vigvári Vendelé az utolsó lövés, a léc fölé lő. Fekete lövésébe már belesípolnak a sarokdobás után, és védett egyébként is a kapus.

7. perc Bányai labdát csen a centertől, Pohllal együttműködve, Kakariszt alaposan meggyötörve. De Molnár távolija távolról sem veszélyes.

6. perc Funtulisz távoli lövése a jobb sarokba pattan, pech. 5–7. De nem sokáig, Burián a jobb szélről nagyon meglepi a kapust. 6–7

6. perc Fekete nem babonás (a vb-döntőben rontott), odaáll, és helyén a szíve, jobbal a jobb alsóba lő. 5–6!

6. perc
Megvan az előny, ismét, Vigvári Vendel középre ad, Kovács eltűnik a víz alatt, ötméteres.

5. perc Buriántól nagyszerű a blokk, de Kakarisz egyedül marad aztán, kissé jobbról, egy méterről a jobb felsőbe lő két magyar mezőnyjátékos és a kapus közül. 4–6

4. perc Hárai milliméterekkel lő a jobb felső mellé ötről. Pontosabban svédcsavar volt.

4. perc Pohl kiáll, de Hárai remekül védekezik!

4. perc Hosszas VAR-ozás, és piros lap a görög 6-osnak, Alexandrosz Papanasztasziunak. Bizony, odaütött Nagynak, ha jól láttuk, éppen a másik 6-osnak.

4. perc
Nagy ötről nem tud túljárni a kapus eszén, videózás, valaki ütött a görög támadás kezdetén.

3. perc A görög kapitány, Theodorosz Vlahosz meg kap egy sárga lapot reklamálásért.

3. perc Magyar időkérés.

3. perc
Tátrairól ismét kiáll a védője.

2. perc Vismeg kiáll, de rossz a görög bejátszás. Tátrai bombája Zerdevasz. Pohlt elnyomják aztán.

1. perc Mienk ismét a labda, Pohl szerezte meg. Fekete egy méterről a jobb alsóba lő, Vismeg remek passza után. 4–5

1. PERC FOLYTATJUK!

NAGY Ádám, a magyar válogatott bekkje a meccs előtt
– A decemberi E.ON-kupán úgy látszott, jól áll önnek a vezérszerep a fiatal válogatottban. Mennyire tud azonosulni ezzel a feladattal?
– Nagyon tetszik ez a szerepkör, ami nem teljesen új, hiszen a korábbi klubjaimban is vezérnek kellett lennem. Élvezem a helyzetet, de csapatként kell elsősorban összeállnunk, és azért sok olyan játékosunk van, akinek kijöhet a lépés egy-egy mérkőzésen.
– Mivel lenne elégedett Zágrábban?
– Nagyon jó volna négy közé jutni, az érem pedig csodálatos lenne. Nehéz feladat lesz, hiszen mindenki a kvótáért verekszik. Egyénileg szeretném megőrizni az E.ON-kupán mutatott formámat, és a játékomat Európa-bajnoki szintre emelni.
– Mennyit számít, hogy a magyar válogatottnak már megvan a kvótája?
– Nincs veszítenivalónk, persze azt nem mondhatom, hogy tét nélkül játszhatunk, mert a magyar vízilabdában mindig a lehető legjobb eredmény elérése a cél. Egyértelműen bizakodó vagyok, láthattuk, hogy az U20-as világbajnokok hogyan teljesítettek nemzetközi szinten, ráadásul azóta mindenki tovább fejlődött a klubcsapatában. Szerintem sokra vihetjük.

8. PERC VÉGET ÉRT A MÁSODIK NEGYED! 3–5

8. perc Pohl kiáll, majd még egy magyar úszhat ki mellé, de Funtulisz három méterről a blokkba lő!

8. perc Görög időkérés.

8. perc
Vigvári Vince szabálytalan, van még idő egy támadásra.

8. perc Bányai letakarja Kakarisz centerhúzását, micsoda jelenet!

7. perc Kapunk végre egy emberelőny, Vlahopulosz második személyije, Vigvári Vince négyről jobbal a kapust találja el.

6. perc ...Bányainál meg zseniális védés Argiropulosz kétméteres lövésénél! De Burián testéről a kapusunk fejére pattan Funtulisz közeli pattintása, Fortuna a görögökkel. Hazai pálya. 3–5!

6. perc Pohl lövése Zerdevaszé, Bányai meg a jobb felső előtt is elér egy középtávoli lövést. Feketénél támadóhiba...

5. perc Geniduniasz ismét a kapufára lő, ismét az övék, Bányai kikapja a bal felső elől Argiropulosz bombáját. Majd csibészesen megtagadja saját bravúrját, nincs sarokdobás.

5. perc Nem kell ezt cifrázni: Tátrai jobbal ötről, középről a léc alá lő, a kapus füle mellé. 3–4!

4. perc
Vigvári ejtése a kapusé, Vlahopulosz emberelőnyből kissé balról, háromról a tövid felsőbe talál. 2–4!

3. perc Hárairól kiáll a bekk, Nagy a bal felsőbe lő kissé jobbról, négyről. 2–3!

2. perc Vlahopulosz lövését a lécre tolja Bányai, de övék a labda, megtalálják a jobb szélről Kakariszt, a beállóst, aki egy méterről a jobb alsóba húzza a labdát.

1. perc Mienk a labda, Vigvári Vendel volt a gyorsabb, majd távolról a lécre lő, a kapus nem éri el, el is nézi, de a labda csak a gólvonalra pattan.

1. PERC FOLYTATJUK!

POHL Zoltán a férfiválogatott csapatkapitánya a meccs előtt.
„Megtiszteltetésnek érzem, hogy a megfiatalított magyar válogatott csapatkapitánya lehetek, élvezem a szerepkört. Nagyon hasznos volt a hazai rendezésű E.ON-kupa, mert ilyen felállásban még nem játszottunk együtt éles meccset, ráadásul erős riválisokkal találkoztunk. Sok tanulsággal szolgált a torna, javítottuk a hibákat, de a küzdéssel nem volt gond, a fiatalos lendületet szeretnénk továbbvinni az Európa-bajnokságon is. A gyorsaság és a fegyelmezettség lehet az erősségünk, akkor tudunk fontos mérkőzéseket nyerni, ha elsősorban a védekezésre koncentrálunk, és kevés gólon tartjuk az ellenfeleinket.”

8. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ NEGYED!

8. perc Két rossz bejátszás, VigváriVendel a bal felső fölé ejt végül.

7. perc Nagy derékon ragadja Nikolaidiszt, ötös, Argiropulosz jobbal a jobb felsőbe lő. A vb-döntőben nem ment neki ez a műfaj. 1–2

6. perc Egy-egy rossz támadás után Molnárról kiáll egy bekk, Vigvári Vendel kissé balról jobbaé négyről a lécre lő.

5. perc
Funtulisz négyről a jobb alsóba lőne, de hatalmasat véd Bányai, és a lécre üti a labdát!

5. perc Nagy a bal alsó mellé lő nyolcról.

5. perc Molnár kiáll, Nikolaidisz egy okosan kijátszott akció végén egy méterről a jobb alsóba húzza a labdát. 1–1!

4. perc A bal oldali kapufa erősen magyar érzelmű, eléri Vlahopulosz lövését, de a görög elkapja aztán Burián beadását. Pedig emberelőnyünk volt.

3. perc Tátrai remek védekezés után megúszik, és jobbal közelről a jobb felsőbe pattintja a labdát. 1–0!

2. perc Fekete kiáll, de védi Bányai a kapfa segítségével Alafragkisz közeli lövését. Nagy jobbal jó nyolc méterről jobbal a jobb felső mellé lő.

1. perc A görögöké a labda, de szabálytalan a center. Fekete lövése Zerdevaszé, Burián jobbról, ötről szintén a kapusba lő.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A mieink fehér, a görögök kék sapkában.

Az Eb adatbankja ITT!

A magyar keret
Kapusok: Bányai Márk (Szolnoki Dózsa Praktiker), Gyapjas Viktor (BVSC-Zugló)
Mezőnyjátékosok: 
Burián Gergely (A-Híd VasasPlaket), Fekete Gergő, Molnár Erik, Nagy Ádám, Pohl Zoltán, Varga Vince, Vigvári Vendel (mind FTC-Telekom), Hárai Balázs, Vigvári Vince (mindkettő Genesys OSC Újbuda), Kovács Péter, Tátrai Dávid (mindkettő BVSC), Szeghalmi Zsombor, Vismeg Zsombor (mindkettő Szolnok)
Szövetségi kapitány:  Varga Zsolt

Ugrás az ismeretlenbe – Lakner Gábor jegyzete

NS-SZAKÉRTŐ: SZABÓ Zoltán BEK-győztes vízilabdázó
A PÁRIZSI OLIMPIA UTÁN kiderül, kinek volt igaza, de ha ez bármit is számít, én is ugyanazt csináltam volna az Európa-bajnoksággal kapcsolatban, mint Varga Zsolt, és nem azt, mint a legerősebb görög csa­patot nevező Theodorosz Vla­hosz. A magyar szövetségi kapitány éles körülmények között nézheti meg azokat, akik szeretnének világbajnokságra és olim­piára menni. Min­denki megkapja a lehetőséget, és látni fogjuk, ki él vele, a lényeg, hogy az Európa-bajnokság után Varga Zsolt tapasztalatokon alapuló döntéseket hozhat a világbajnoksággal és az olim­piával kapcsolatban. A nőknél teljesen más a helyzet, jelen állás sze­rint a kanadai, olasz, görög és magyar csapat közül az egyiknek nem lesz helye az olimpián. A világbajnoki sorsolás alap­ján lesz esély arra, hogy a riválisok egymást ejtsék ki, de ennyire ne szalad­junk előre, hiszen aki­nek még nincs kvótája, az meg akarja szerezni az Eb-n megszerezhető egyet­len indulási jogot. A fukuokai vb-n nem volt véletlen a holland–spanyol döntő, ez a két csapat ki­emelkedik a mezőnyből, de ne legyen igazam, és előzzük meg az egyiket. Ezzel együtt ha megint ez a két csapat jut a döntőbe, harmadik helynek még nem örültünk ennyi­re, mint most tennénk, hiszen az olimpiai részvételt érne.

„Nem áldozatként gondolok erre a világversenyre, inkább egy nagyon fontos lépésként, olyan lehetőségként fogom fel, amely sok jót rejthet magában – mondta Varga Zsolt. – Tény és való, hogy az eredményességet illető elvárást okosan kell kezelni. Fontos, hogy amikor bárki – a közönség, ön, én – végignézi a meccseket, azt tudjuk mondani, hogy az eredménytől függetlenül büszkék vagyunk erre a csapatra. Ahogy azt is, hogy a srácok jól, csapatként, taktikailag a végletekig fegyelmezetten és tökösen játszottak, beleálltak a párharcokba, nem féltek senkitől. Ezek a fontos tényezők. Ha majd ezt látjuk tőlük, sokat léptünk előre, és az egész értelmet nyer.”

A fiatalítás után persze nem elvárható, hogy a legutóbbi két Eb-hez hasonlóan döntőt játsszon a csapat, de a lendületből és a kvótát illető tét nélküliségből valami szép eredmény is kisülhet.

„Az elmúlt évek tapasztalata, hogy így tudjuk megtörni az ellenfeleket – adott magyarázatot a sok variációs lehetőségre a kapitány. – Ha van egy extrém erős center, akkor őt küldjük előre az extrém erős bekkel. Klasszikusan felállunk körben, és megpróbáljuk beadni középre a labdát. A riválisok gyenge pontjait folyamatosan nyomás alatt kell tartani, fárasztani a játékosokat. Ha ez jól van felépítve, a kettő elegyével tud igazán hatékony játékképet adni.”

„Tényleg fiatal a csapat, de olyan játékosokról van szó, akik évek óta játszanak az ob I-ben, és szép eredményeket értek el utánpótlás-világversenyeken. Emellett azért akadnak, akik több világversenyen is szerepeltek már. Olyan összetételt próbáltam választani, amelyben azok is nagyobb szerepet kapnak, akik a spliti Európa-bajnokságon és a fukuokai vb-n is játszottak – mondta Varga Zsolt. – A fiatalabb játékosokról meg úgy gondolom, hogy a jövőben potenciálisan fontos, meghatározó tagjai lehetnek a válogatottnak. Szeretném, hogy lássuk őket éles helyzetben, és a legnagyobb riválisok, az olaszok és a görörök ellen is lehetőséget kapjanak. Elsődlegesen az a fontos, hogy a grúzokkal szembeni meccset megnyerjük, a teljes olasz és görög csapattal szemben bravúr, ha jó eredményt érünk el, de úgy megyünk oda, hogy ellenük is nyerni akarunk. Minden mérkőzést ki akarunk használni, hiszem, hogy meccsről meccsre tudunk fejlődni az Eb-n is.”

A kapitány fiatal csapattal utazott el a januári Eb-re, hogy aztán a februári vb-n már a legerősebb összeállításban játsszon az együttese, és a döntése jogosságával nem lehet vitatkozni. Így is hét világbajnok szerepel a tizenötös keretben – hatan vannak ott a fukuokai csapatból, továbbá Hárai Balázsnak még 2013-ból van vb-aranya. A fiatalságot jól mutatja, hogy amíg az említett Hárainak 266 válogatott mérkőzése van, a többi 14 játékos összesen jár 276-nál.

JÁTSSZUNK EGY KICSIT! Vogel Soma – Manhercz Krisztián, Varga Dénes, Jansik Szilárd, Angyal Dániel, Vámos Márton, Zalánki Gergő – nem rossz kezdőcsapat, igaz? Nos, közülük senki sem lesz ott a csütörtökön kezdődő horvátországi férfi vízilabda Európa-bajnokságon, helyette szerdán Nyéki Balázs másodedző irányításával elkezdték a felkészülést a februári világbajnokságra Budapesten. A férfiválogatott ugyanis a tavalyi fukuokai vb-n megszerezte az olimpiai kvótát, így Varga Zsolt szövetségi kapitány nyugodtan súlyozhatott az idei világversenyek között, mindent alárendelve a párizsi szereplésnek.

Az izraeli háború miatt változott a helyszín, a férfi vízilabda Eb-t Horvátországban, a nőit Hollandiában rendezik meg. A férfiak kvótával a zsebben építik a jövőt, a nők pedig az olimpiára szeretnének kijutni az új kapitányokkal.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik