Ön emlékszik az Egy rém rendes családra? Most újra átélheti Al Bundyék mindennapjait – Mutatjuk, hol

2024. jan 3. 17:49
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Peggy és Al Bundy örökre a nézők kedvencei maradnak / Fotó: Ringier-archív

Peggy és Al Bundy örökre a nézők kedvencei maradnak / Fotó: Ringier-archív

Lökött egy família, az már biztos! A család 1987-ben bukkant föl a képernyőn. Akkor még senki sem sejtette, hogy tévétörténelmet írnak, a nyolcvanas-kilencvenes években nem volt még egy sorozat, amely ekkora sikert aratott. Pedig az Egy rém rendes család alaposan kilógott a megszokott tévészériák közül. Most az RTL Kettőn látható dupla részekkel a kezdetektől, minden hétköznap 12.00 órától (ismétlés: 23.00)

„Az ízléstelenség netovábbja”, „a televíziós szórakoztatás mélypontja” – ilyen és ehhez hasonló kritikák jellemezték az Egy rém rendes család című amerikai sorozat fogadtatását. A kritikusok fanyalogtak, a közönségnek viszont tetszett a rendhagyó vígjátéksorozat. A széria tulajdonképpen arra az egyszerű felismerésre épült, hogy a nézőknek elege van a tökéletes, harmonikus családokat bemutató sorozatokból. . Milyen lenne mindennek az ellenkezőjét bemutatni? Így született meg a tökéletlen Bundy família.

Kedvcsinálónak egy részlet: Teszt házasoknak

Al és Peggy tizenöt évnyi házasság és két csemete után az egyik Chicago külvárosban éli nyugalmasnak aligha mondható hétköznapjait. Az apa rémes pasas. A kicsinyes, pipogya figura cipőbolti eladóként dolgozik, és meghökkentően hasonlít hús-vér apákra és férjekre. Neje irtózik a házimunkától, viszont rajong a szappanoperákért és imád nassolni. A lányuk a szőke nő tipikus megtestesítője. Az öcsikébe több ész szorult, de ezzel együtt aligha nevezhető férfiideálnak.

Jól érzik magukat a bőrükben / Fotó: Ringier-archív

Jól érzik magukat a bőrükben / Fotó: Ringier-archív

Egyszóval a Bundy családnál zajlik az élet. Nem is akárhogyan! Náluk a szürke valóság nem is annyira szürke, a harmonikus családi élet nem is annyira harmonikus. Igazi az anti-kispolgárok ők, pattanások az amerikai középosztály hátsó fertályán, akik a sajátos humorukkal, alpári stílusukkal és észveszejtő bemondásaikkal hódították meg a nézőket. És akkor nem is beszéltünk még a nem kevésbé lökött barátaikról, szomszédaikról, ismerőseikről. Egyszerűbben szólva ez az a sorozat, amelynek egyetlen normális szereplője sincs. A tévés szórakoztatás eme mélypontjának milliós rajongótábora alakult ki. Alighanem azért, mert ők mindazt kimondják vagy megteszik, amit más a jó híre védelmében a legmerészebb álmában sem merne. Mindezt már 1987-ben!

A sorozat bedkatulyázta őket / Fotó Ringier-archív

A sorozat bedkatulyázta őket / Fotó Ringier-archív

Az Egy rém rendes család tizenegy esztendőn át uralta a képernyőt, aminek egyenes következményeként a Bundy név ugyanolyan védjegy lett, mint a Mickey egér vagy a Garfield. A sorozatnak köszönhetően fölfelé ívelt Ed O’Neill és Katey Sagal karrierje, de a skatulyából nem igazán sikerült kitörniük. Pedig O'Neill többször is zsarunak állt (New York sűrűjében, Dragnet – Gyilkossági akták, illetve A csontember, A spártai), míg a Mrs. Bundyt alakító színésznő sokoldalúságát bizonyítja, hogy énekesként is megállta a helyét, – többek között – Bob Dylan és Olivia Newton-John mellett bizonyított. A két Bundy-kölyköt Christina Applegate és David Faustino alakítja. Mindkettő csecsemő korában kezdte a pályafutását, s azóta töretlen karriert futottak be, bár Faustino csak másodvonalbeli filmekig vitte, Applegate életét pedig a rákbetegséggel, majd a szklerózis multiplexszel való küzdelem árnyékolta, árnyékolja be.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Szilágyi G. Gábor

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget

A Blikk videói között megtalálható minden ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

sorozat vígjátéksorozat amerikai sorozat Egy rém rendes család Ed O'Neill Katey Sagal Christina Applegate David Faustino Bob Dylan Olivia Newton-John Garfield Mickey egér tvr-hét Szilágyi G. Gábor filmklikk