Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a válogatott labdarúgó, aki a Hamászt éltette

2024.01.03. 15:26
A francia labdarúgó-élvonalban (Ligue 1) szereplő OGC Nice védője, Juszef Atal felfüggesztett börtönbüntetést kapott azok után, hogy megosztotta az egyik palesztin hitszónok bejegyzését arról, hogy sötétség szálljon Izraelre.

Minden bizonnyal már nem lép többször pályára az algériai válogatott Juszef Atal klubcsapatában, az OGC Nice-ben, mivel a vezetőség azonnal felfüggesztette játékjogát azok után, hogy az Instagram-fiókjáról megosztotta Mahmud al-Haszanat palesztin hitszónok videóját, amelyben azt kérte istentől, hogy hozzon sötétséget Izraelre. 

A videót azóta már törölték a közösségi felületről, mindhiába. 

Christian Estroi nizzai polgármester hozzátette, nincs olyan játékosnak helye a Nice-ben, aki a Hamász terrorszervezetet támogatja. Ez ügyben a nizzai bíróság is bűnösnek mondta ki Atalt, aki tettéért felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A védő, aki jelenleg az Afrika-kupára készül válogatottjában, 10 napig fellebbezhet az ítélet ellen. 

Atal egyébként a történtek óta nem játszott klubcsapatában, és minden bizonnyal többször már nem is fog pályára lépni, Törökországból pedig már jelentkezett is kérő iránta. 

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM