Öt ember meghalt, újabb drámai részletek a japán repülőgép-balesetről

accident fire Horizontal TOPSHOTS
This photo provided by Jiji Press shows a Japan Airlines plane on fire on a runway of Tokyo's Haneda Airport on January 2, 2024. A Japan Airlines plane was in flames on the runway of Tokyo's Haneda Airport on January 2 after apparently colliding with a coast guard aircraft, media reports said. (Photo by JIJI PRESS / AFP) / Japan OUT
Vágólapra másolva!
Japánban egy több száz utast szállító repülőgép összeütközött a partiőrség egyik gépével és mindkét repülő lángba borult. Az utasszállító repülőgépen mindenki túlélte az esetet, de a partiőrség gépén csak egy ember maradt életben.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a Japan Airlines 379 utast szállító repülőgépe leszállás közben összeütközött a parti őrség gépével és kigyulladt.

Lángoló gép Japánban Forrás: AFP/Str

A parti őrség repülőgépe, egy Bombardier Dash-8-as egy személyszállító Airbus A-350-esnek ütközött a Haneda C kifutópályáján és mindkét gép lángba borult.

A parti őrség gépének fedélzetén tartózkodó öt ember meghalt, és a személyzet egy további tagja súlyos sérülésekkel került kórházba

- írja a Reuters.

A Japan Airlines járatának mind a 379 utasát és a teljes személyzetet sikeresen kimenekítették az utasszállítóból -írja a DailyMail.

Több mint 70 tűzoltóautót vezényeltek a helyszínre, hogy eloltsák a lángokat.

Korábban arról is írtunk, hogy a gépen milyen volt a hangulat, az erről készült videót itt nézheti meg.