18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Megbánod, ha ezekre a szavakra keresel rá az interneten: rendhagyó listát tettek közzé

Összegyűjtötték azokat a szavakat, amelyekre nem érdemes rákeresni a Google-on.

Ne keress rá ezekre a szavakra!

Bizarr listát tett közzé a Unilad egy Redditen található bejegyzés alapján. A listán olyan szavak szerepelnek, amelyekre nem érdemes rákeresni a Google-on. 

Ne keress rá ezekre a szavakra!

A Google keresője rengeteg helyzetben lehet nagyon hasznos, ám bizonyos szavakra jobb nem rákeresni, ha az ember szeretné megőrizni a nyugalmát és a lelki békéjét. Egy Redditen keringő listában öt szigorúan kerülendő szót gyűjtöttek össze. Ezek a következők.

Lárva

Bár a lárva szó elsőre nem tűnik veszélyesnek, mégis igen sokkoló találatokat eredményezhet a Google-keresőben. A rovarok petéből kikelt utódjára utaló szóra keresve a légynyüvesség nevű betegséggel kapcsolatos találatokat is felhozhat a kereső. Egy szájüregi lárváról készült fotó például könnyen sokkolhatja a gyanútlan felhasználót. 

GettyImages-1456589476
Fotó: Chadchai Ra-ngubpai / Getty Images Hungary

Degloving

A degloving szót olyan sérülések leírására használják, melyek során a bőr a közvetlenül alatta lévő lágyrészekkel együtt részben vagy teljesen kiszakad az izmokból és a kötőszövetekből. Érthető tehát, hogy az ilyen jellegű sérülésekről készült képek igen megrázók lehetnek.  

Krokodil

Bár a krokodil szóra keresve elsősorban a jól ismert hüllőről készült tartalmakkal találkozhat az ember, a dezomorfin nevű gyógyászati hatóanyag ismertebb neve szintén ez. A "húsrohasztó" kábítószerként is ismert szert a Time magazin 2013-ban a világ leghalálosabb drogjának nevezte. A fogyasztókról készült képek még az edzettebb gyomrú felhasználókat is meg tudják rázni. 

Fournier

A naivabbak azt hihetik, hogy a Fournier csupán egy népszerű francia vezetéknév, ám ez sajnos nem fedi a teljes igazságot. A szó ugyanis egy nemi betegségre is utal. A Fournier-gangraena egy ritka, genitáliákat megtámadó kór, ami sürgős sebészeti beavatkozást igényel. A róla készült fotókat a legtöbben azonnal bezárják.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Harlekin

A Harlekin baba szindrómát (ichthyosis) a köznyelvben halbőrűségnek is nevezik. A betegség nem más, mint a bőr elszarusodásának zavara. A tünetek gyakran már születéskor jelen vannak. A Harlekin szóra keresve a felhasználók könnyen belefuthatnak a páciensekről készült fotókba, amelyek heves reakciót válthatnak ki. 

Az Unilad cikke felhívja rá a figyelmet, hogy a Google-ban beállítható az úgynevezett biztonságos keresés, ami elhomályosítja a megrázóbb képeket, így a felhasználók elkerülhetik a kellemetlen meglepetéseket. 

Szerencsére bizonyos kifejezésekre keresve pozitív meglepetések is érhetik az embert a Google-on. Ide kattintva erről olvashatsz részletesebben.

A bal vagy a jobb oldali pont a nagyobb? A legtöbben rosszul válaszolnak

Érdekes és szórakoztató optikai illúziók: képeken mutatjuk őket!

A bal vagy a jobb oldali pont a nagyobb? A legtöbben rosszul válaszolnak

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek: Getty Images

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük