Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. január 2. 12:24

Döcögve nyitja az évet a Vodafone és a Telekom hálózata

Az ügyfelek panaszai szerint több helyen is akadozik a Vodafone hálózata, miközben a szolgáltató weboldala is elérhetetlenné vált kedden dél körül, hasonló a helyzet a Telekomnál. A szolgáltatók kora délután kiadott hivatalos válasza szerint áramellátási problémák okozták a fennakadásokat.

Cikkünket folyamatosan frissítjük....

Kedd fél 12 körül az ügyfelek visszajelzései alapján több helyen is akadozik a Vodafone hálózata, Budapest egyes kerületeiben nem lehet hívást indítani, és a szolgáltató honlapja sem elérhető. Az otthoni internethozzáférés bár a jelek szerint rendben van, egyesek a weboldalak lassabb betöltési sebességére panaszkodnak.

A szolgáltató Facebook-oldalán közzétett bejegyzések alapján nem csak a fővárosban lakókat érinti a dolog, a kommentekben több felhasználó is jelezte a hálózati problémákat, többek közt Hatvanban, Jánosházán, Dorogon, Szolnokon, Pécsen, Győrben, Budapesten sincs sem GSM, sem mobilnet hozzáférés (vagy csak 2G-re tudnak csatlakozni a készülékek).

A hanghívások esetében változatos helyzetekkel szembesültek az előfizetők: volt, akit egyszerűen nem regisztráltként felhasználóként könyvelt el a hálózat, másnál bár felépült a hívás, az váratlanul megszakadt. Nem tűnik problémamentesnek a wifi-, illetve a VoWifi-hívás sem.

Ezzel egy időben a Telekom szolgáltatásával kapcsolatban is hasonló panaszok jelentek meg a szolgáltató Facebook-oldalán, az előfizetők a tévé- és internetszolgáltatás akadozásáról számoltak be.

A szolgáltató délután egy óra körül adott hivatalos tájékoztatást, miszerint a Telekom IPTV és Telekom TV szolgáltatásai, valamint a mobil hangszolgáltatás elérhetősége a délelőtt folyamán "áramellátási hiba miatt" akadoztak,

ami vélhetően a Dataplex adatparkot érintheti, mivel annak node-jain lényegében nullázódott a forgalom dél körül a BIX adatbázisa szerint.

Háromnegyed kettőkor a Vodafone is jelezte, hogy a "kimaradást áramszünet okozta az egyik szerverközpontban, a forgalom átirányításának ideje alatt a szolgáltatások az ország több pontján nem voltak elérhetőek".

A későbbiekben még lehet számítani az ügyfélszolgálat túlterheltségére, illetve a Vodafone szerint mivel néhány mobilkészülék esetében fenn áll a lehetőség, hogy nem tudnak automatikusan hálózatra csatlakozni, ezért javasolt a készülék újraindítása, vagy a repülőgép üzemmódba váltás utáni normál módba való visszaállítás oldhatja meg a problémát.

graph

teleforgalom

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról