Polgár Árpád addig érzett rokonságot az indiaiakkal, amíg el nem látogatott közéjük: „Valahogy megtisztultam, átmosódtam ebből a dologból” – videó

2024. jan 2. 11:26
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
A Polgár-házaspár az élményeikről mesélt/Fotó: TV2

A Polgár-házaspár az élményeikről mesélt / Fotó: TV2/Mokka

Polgár Árpád és Polgár Tünde egy kéthónapos ázsiai körúton vettek részt. Most pedig a TV2 Mokka című műsorában beszéltek az élményeikről. A műkereskedő elárulta, hogy korábban érzett rokonságot az indiaikkal, de ez megváltozott most, hogy Indiában járt.

A Polgár-házaspár járt egyébként Vietnámban, Balin és Kambodzsában is. Polgár Tünde és Polgár Árpád azonban elfáradtak, mert szinte meg sem álltak az elmúlt két hónapban, csak Balin pihentek egy kicsit.

India kemény volt lelkileg

– mondta Polgár Tünde, majd Polgár Árpád vette át a szót.

„Az ott élők valószínűleg megszokták azt a szegénységet és nyomort, amit ott lehet látni, de aki kívülről jön, annak ez lelkileg kicsit megrázó. Például mikor a tömeges temetéseket látod, ahol a családok viszik a hátukon a szülőt, ráteszik a tűzre, majd a Gangeszbe, mert nekik ez természetes. De nekünk, európaiaknak, a halál nem természetes, nekünk ezt fel kell dolgozni, nálunk ez tabu”

– nyilatkozta a műkereskedő.

Az is kiderült, hogy szándékosan vidékre utaztak, hogy India valóságát lássák, sőt olyan helyet is jártak, ahol még nem igazán láttak európai embert, és folyamatosan fotózkodni akartak velük a helyiek.

A nyílt utcán próbálták kirabolni Polgár Tündét és férjét: sokkolta őket az eset

A nyílt utcán próbálták kirabolni Polgár Tündét és férjét: sokkolta őket az eset

Polgár Árpád azonban egy fontos dologra is rájött az utazás alatt:

„Nekem India nagyon fontos volt. Az utóbbi negyven évemben, mikor egy indiai emberrel találkoztam bárhol, mindig úgy éreztem, hogy valamifajta közösség, rokonság van köztünk. Nagyon közel éreztem magam hozzájuk, és ez most az út alatt megváltozott. Rájöttem arra, hogy nem mennék vissza. Valahogy megtisztultam, átmosódtam ebből a dologból, és már nem vagyok ez az India-hívő, ez az ember, aki úgy érezte, valami köze van ezekhez az emberekhez, ehhez a valláshoz vagy ehhez az élethez.”

Polgár Árpádék azonban nagyon élvezték Vietnámot, ahova India után utaztak, és hiába kommunista ország, azt látták, hogy jól élnek, rengeteg luxusautót is láttak az országban. Hozzátették, hogy Kambodzsa pedig döbbenetes volt, és mindenképpen érdemes ellátogatni egyszer mindenkinek, ugyanis szerintük ott az emberek genetikailag boldogok és mosolyognak.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Polgár Árpád

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget

A Blikk videói között megtalálható minden ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

Polgár Árpád Polgár Tünde India látogatás rokonság csalódás